Magasabb szintre lépett

Egy igazi különlegességet mutatott be a Credobus tavasszal a zsámbéki BUSEXPO szakmai kiállításon. Az Inovell + ugyanis az első olyan ultrakönnyű építésű, normál padlószintű jármű a piacon, amely a helyközi és a távolsági autóbuszok előnyeit ötvözi. Ezenkívül jelentős biztonsági megoldásokkal is ellátták.

Közzétéve:

Valójában egy új buszcsaládot alkotott meg a Kravtex-Kühne cégcsoport Credobus márkája Inovell + néven, amely 10, 12 és 13 méter hosszú változatokból áll. Ezek közül a legnagyobbat, az egész pontosan 12,76 méter hosszú kivitelt állították ki a nagyközönség számára a BUSEXPO alkalmával. Ez a modell jelenleg messze a legkönnyebbnek számít a kéttengelyes, normálpadlós buszok körében, hiszen még a következő legkönnyebb vetélytársához képest is mintegy másfél tonnával kisebb a saját tömege. Ez elsősorban a 19,5 colos kerekek alkalmazásának köszönhető, amely könnyebb részegységek használatát teszi lehetővé, ahogyan azt a Credobus eddig értékesített több mint ezer járműve már bizonyította.

A jelentős tömegelőny pedig közel 15 százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztást eredményez, így évente buszonként 8,5 tonnával is csökkenhet a szén-dioxid-kibocsátás.

Megnövelt kapacitás

Az Inovell + család tagjait olyan konstrukciós megoldások jellemzik, mint a teljes hosszúságában sík és a talaj szintjétől mérve 830 milliméter magas padló, az utasajtók mögötti csupán két fellépő és a jól ismert Inovell modellekénél nagyobb, a 13 méteres változat esetében akár hét köbméteres csomagtér. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy az utasüléseket 170 milliméter magas dobogóra helyezték, tehát ennyivel magasabbak a ládaterek. Többek között erre utal a + a járműcsalád nevében. A közel 13 méter hosszúság pedig nagy utaskapacitást biztosít, így a kiállított modellbe 55 kényelmes, dönthető támlájú és oldalirányban széthúzható, két USB-csatlakozóval ellátott utasülést szereltek. Ám a legtöbb ülőhelynél még így is 750 milliméter hosszú a kiosztás, ami minden belföldi viszonylaton kényelmes lábteret nyújt az utazáshoz. Emellett 32 álló utast is szállíthat ez a modell, vagyis a teljes kapacitása 87+1 fő.

Fokozott kényelem, fokozott sokoldalúság

Ráadásul az Inovell + buszok nemcsak emiatt alkalmasak a menetrend szerint helyközi és távolsági felhasználás mellett különjárati feladatok ellátására is, hanem számos kényelmi és biztonsági berendezésüknek köszönhetően is. Továbbá más gazdasági, illetve állami szervezetek és önkormányzatok különböző igényeinek is megfelelnek ezek a járművek. Ezért a Credobus azt is szeretné elérni, hogy az Inovell + buszok leendő felhasználói egymással megosztva használják a járműveket, hogy jobban kihasználhassák azok kapacitását a még gazdaságosabb üzemeltetés, illetve nagyobb termelékenység érdekében.

A biztonság terén is az élen

Mindezek mellett a 6,7 literes, 320 lóerős, FPT NEF 6 Euro VId típusú dízelmotorral hajtott Inovell + autóbuszok iskolás gyermekek szállítására is kiválóan megfelelnek. Ugyanis korszerű vázszerkezetükkel teljesítik az ENSZ EGB R66.02 borulásbiztonsági szilárdsági követelményeket, valamint minden ülésükhöz hárompontos biztonsági öv tartozik. Aktív biztonságukat pedig többek között automatikus vészfékrendszer (AEBS), sávelhagyásra figyelmeztető (LDWS), adaptív sebességtartó automatika (ACC), abroncsnyomás-figyelő (TPMS), adaptív féklámpák, fékkopás- és fékhőmérséklet-érzékelő, oldalszélsegéd, visszagurulás-gátló, komfort stop funkció és tolatássegítő kamera fokozza. Minden adott tehát ahhoz, hogy az Inovell + modellekkel magasabb szintre léphessen és új piaci szegmensekben jelenhessen meg a legnagyobb magyar buszgyártó, a Credobus.

Már 48 országban van jelen a Ford Trucks

A Ford Trucks a fontos piacokon való sikeres nyitás érdekében, amelynek célja a teljes európai jelenlét kialakítása, Dániával folytatja stratégiai növekedését. Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa után a Ford Trucks a skandináv térséget veszi célba a dán piacra való belépéssel, amivel a márka 48-ra emeli a piacai számát.

Hozzáértő kezekben

Idén februártól már Szlovákiában is a Delta-Truck látja el a Kögel pótkocsigyártó importőri képviseletét. A márkával hazánkban már közel két évtizedes tapasztalattal rendelkező cégcsoport kibővített szervizhálózattal, jól felkészült értékesítői csapattal és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal igyekszik biztosítani a Kögel előkelő pozícióját a szlovák piacon.

Karitatív karácsony

Idén is folytatta hagyományos társadalmi felelősségvállalási programját a Delta-Truck / VIARENT cégcsoport. Ezúttal a rászoruló társadalmi rétegeket segítő Oltalom Karitatív Egyesült számára nyújtottunk át egy körülbelül félmillió forint értékű természetbeni adományt, amelyet leányvállalatunk, a VIARENT Kft. negyedmillió forint pénzadománnyal egészített ki.

Ford Trucks színekbe öltözött a Lánchíd

Nem túlzás történelmi pillanatnak nevezni egy híd életében a terhelési próbát. A Lánchíd esetében nem a mostani volt az egyetlen ilyen esemény, de a november 12-én lebonyolított teszt mind közül talán a legkomplexebb volt és ehhez a Ford Trucks is hozzájárult.