A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

Közzétéve:

A Ford Trucks az „értékteremtés a leghatékonyabb szállítási megoldásokkal” jelszó égisze alatt és a nulla károsanyagkibocsátásra való törekvésével összhangban felgyorsítva kutatás-fejlesztési tevékenységét, magasabb szintre emelte az alternatív üzemanyag-technológiák kidolgozására irányuló erőfeszítéseit. A Ford Trucks, amely kitartóan folytatja az egyhengeres hidrogénüzemű kutatómotorral tavaly megkezdett kísérleteit, megsokszorozta az erőfeszítéseit, amelyek eredményeként most először sikerrel beindította a szintén saját tervezésű, többhengeres H2-Ecotorq hidrogénmotort is.

A Ford Trucks mérnökei folytatják a rendszeroptimalizálási és a motorfejlesztési tevékenységeket, amelyek már az első tesztek során sikeres eredményekkel kecsegtettek.

A mérföldkő újabb fontos lépés a Ford Trucks karbonsemleges termékportfóliójának nulla kibocsátású járműmegoldással történő bővítése irányába. A szóban forgó fejlesztéssel a Ford Trucks a nulla kibocsátású nehéz haszongépjárművekre vonatkozó, 2040-re kitűzött cél elérését illetően is fontos mérföldkőhöz ér.

A Ford Trucks folytatja a nulla kibocsátást célzó beruházásait

A nehéz haszongépjármű ágazatban, a fenntarthatósági elképzeléseivel összhangban a Ford Trucks vezető szerepet tölt be a jövő szállítmányozási technológiáinak bevezetésében.

A nulla károsanyag-kibocsátású, csatlakoztatott és önálló technológiák köré szerveződő „F generációs mozgalommal” jelentős átalakulást kezdeményező Ford Trucks azon munkálkodik, hogy 2025-re útra bocsássa az első teljesen elektromos teherautóját.

A járművillamosítással párhuzamosan az alternatív üzemanyag-technológiákra összpontosítva, az Európai Unió „Nulla kibocsátású szállítmányozási ökoszisztéma” elnevezésű projektjének keretén belül a Ford Trucks most fejleszti az F-MAX alapjain az első hidrogén-üzemanyagcellás elektromos járművét (FCEV), azzal a szándékkal, hogy hozzájáruljon a jövő mobilitási megoldásainak megteremtéséhez.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is. A Ford Trucks az „értékteremtés a leghatékonyabb szállítási megoldásokkal” jelszó égisze alatt és … Continued

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.