Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

Közzétéve:

Építőipari generálkivitelezés, valamint építőanyag-kereskedelem a 2000-ben alapított és jelenleg mintegy húsz főt foglalkoztató ifj. Nagy-Timpanon Bt. fő profilja. A cég most először szerzett be nyerges szerelvényt kizárólag a saját árujának szállítására, tehát bérfuvarozást nem végez majd az új eszközzel.

Tálcán kínált lehetőség

„Vállalkozásunknál néhány évvel ezelőtt felmerült egy saját nyerges vontató és hozzá félpótkocsik beszerzésének az igénye, hogy ügyfeleinket gyorsabban, pontosabban és rugalmasabban tudjuk kiszolgálni” – kezdte Nagy Péter, az ifj. Nagy-Timpanon Bt. ügyvezetője. „Gondolkoztunk használt és új járművek vásárlásán is, mígnem a pótkocsik ügyében idén év elején kapcsolatba kerültünk a Delta-Truck Kft.-vel. Több cégtől is kértünk ajánlatokat, ám egyedül a Delta-Truck Kft. értékesítője, Prisch Levente ragaszkodott a személyes találkozóhoz, ami igen megnyerő volt számunkra. Végül rendeltünk egy Kögel Multi nyitott platós, lehajtható oldalfalas és egy Kögel Kipper acél alvázzal és félköríves acél teknővel készült billenős félpótkocsit.

Éppen ekkor jelent meg a magyar piacon a Ford Trucks F-Line, és Prisch Levente ezt a járművet is a figyelmünkbe ajánlotta. Igen kedvező árajánlatot kaptunk, valamint az új típus fülkeméretével, tömegével, teljesítményével és felszereltségével is éppen megfelel az elvárásainknak. Ezenkívül mindig is odafigyeltünk a gépparkunk igényes megjelenésére, ami szintén az új jármű beszerzése mellett szólt. Akárcsak az egy év teljes körű garancia és a további egy év hajtásláncgarancia. A viszonylag kis éves futásteljesítmény miatt egyelőre nem kötöttünk javítási és karbantartási szerződést, de szimpatikus, hogy a Delta-Truck Kft. ezt a gépkocsi átvételétől számított egy éven belül nyitott opcióként kínálja. Az F-Line vontató gazdája az egyik régi, hűséges és megbízható munkatársunk lesz, aki örömmel és tetszéssel fogadta új munkaeszközét” – magyarázta Nagy Péter az új szerelvény átvételekor.

Korszerű műszaki tartalom

A Ford Trucks F-Line hajtásáról az F-Max típusból már ismert soros, hathengeres, 13 literes Ford Trucks Ecotorq dízelmotor 450 lóerős változata és a gyártó szintén saját fejlesztésű, 16 fokozatú, automatizált sebességváltója gondoskodik. Az F-Max vontatókban már bizonyított ez a kiválóan összehangolt motor-váltó páros, amely gyorsabb fokozatváltásokat és kisebb üzemanyag-fogyasztást biztosít a korábbi hajtásláncokhoz képest. Az F-Line erősített alvázzal és a 315/80-as gumiabroncsoknak köszönhetően némileg nagyobb hasmagassággal készül, ami az építőipari alkalmazásban további előnyt jelent.

Ezenkívül a típus számos korszerű vezetéstámogató rendszert kínál, többek között radaros oldalsó holttérfigyelőt, adaptív és a domborzathoz előrelátón alkalmazkodó sebességtartó automatikát, gyalogosfelismeréssel kiegészített automatikus vészfékrendszert és sávelhagyásra figyelmeztetőt. A járművezető kényelmét pedig két fekhely, komfortülés, a középkonzolon nagy, színes érintőképernyő, telefontükrözés és multifunkciós kormánykerék is szolgálja. Mindezek alapján a Ford Trucks F-Line valóban ideális választást jelent belföldi rövid távú, ám nehézsúlyú és olykor akár könnyebb terepet is érintő fuvarfeladatokra.

 

Az új Ford Trucks F-Line nyerges vontatóból és Kögel Multi nyitott platós félpótkocsiból álló szerelvényt Prisch Levente, a Delta-Truck Kft. értékesítője (jobb oldalon) adta át Nagy Péternek, az ifj. Nagy-Timpanon Bt. ügyvezetőjének (bal oldalon).

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd. Építőipari generálkivitelezés, valamint építőanyag-kereskedelem a 2000-ben alapított … Continued

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.