Új F-LINE szériájával a Ford Trucks formatervezést, technológiát és biztonságot kínál

A Ford Trucks bemutatja az F-LINE-t, egy új modellcsaládot, amely vadonatúj megjelenésével, csatlakoztatható, azaz távfelügyeleti technológiájával és fejlett biztonsági funkcióival kényelmes vezetési élményt nyújt.

Közzétéve:

A három szegmensben – közúti áruszállító nyerges vontatók, építőiparban használt teherautók és merev alvázas teherautók – korszerű formatervezéssel megalkotott új sorozat a csatlakoztatott járműtechnológiának köszönhetően hatékonyságot és maximális üzemidőt, illetve nagy teljesítményt kínál az ügyfeleknek.

A Ford Trucks, a nehéz haszongépjármű-iparág globális márkája a törökországi Antalyában megrendezésre kerülő eseményen leplezte le új F-LINE szériáját. A Ford Trucks által tervezett és fejlesztett F-LINE sorozat a csatlakoztatott járműtechnológiákkal, fejlett biztonsági és kényelmi funkciókkal, illetve korszerű formatervezésével hívja fel magára a figyelmet.

A Ford Trucks-ot a „Tehermegosztás” eszméje ihlette arra, hogy a piaci kereslet és az ügyféligények elemzésére támaszkodva megtervezze az F-LINE sorozatot. A széria gyártásának során az ügyfélélmény minden szintjén a hatékonyságot, az elégedettséget és a megbízhatóságot állítva fókuszba, innovatív és sokoldalú szakértelmének köszönhetően, a vállalat ezentúl a nehéz haszongépjármű-iparágon belül egy szélesebb ügyfélkört szolgálhat ki.

Az új termékcsalád három szegmenst fed le: a közúti áruszállításra alkalmas nyerges vontatókét, az építőipari felhasználásra szánt teherautókét és a merev alvázas teherautókét, amelyek mindegyike nagy teljesítményű járműveket foglal magában.

Duman: „A Ford Trucks-nál továbbra is arra törekszünk, hogy megteremtsük a kellő hatékonyságot és teljesítményt, illetve korszerű technológiákat nyújtsunk az ügyfeleinknek.”

Emrah Duman, a Ford Trucks vezetője hangsúlyozta, hogy termékeikkel és szolgáltatásaikkal valódi innovációt kínálnak azzal a szándékkal, hogy „a leghatékonyabb áruszállítási megoldásokkal értéket teremtsenek.”

Duman hozzátette: „Sikerünk a nemzetközi piacon és természetesen Törökországban is évről évre növekszik. A termékportfóliónk és az általunk kínált technológiák megújításával továbbépítjük a márkánkat. Az új F-LINE szériával, amelyet az ügyfelek visszajelzései alapján hoztunk létre, olyan innovatív elemeket kínálunk, amelyek a kényelmet és a jármű teljesítményét is fokozzák. A csatlakoztatott, azaz a távfelügyeleti járműtechnológiával és a továbbfejlesztett biztonsági technológiákkal kényelmesebb vezetési élményt biztosítunk ügyfeleinknek. A Ford Trucks-nál továbbra is arra törekszünk, hogy megteremtsük a kellő hatékonyságot és teljesítményt, illetve korszerű technológiákat nyújtsunk az ügyfeleinknek.”

A csatlakoztatott járműtechnológiának köszönhetően az új F-LINE még hatékonyabb

Az F-LINE széria esetében is felkínált ConnecTruck – Flottakezelő rendszernek köszönhetően az ügyfelek bármikor csatlakozhatnak a járműveikhez a honlapon vagy a mobiltelefonjukon keresztül. A járműveik térképes nyomon követésével gyors, valós idejű járműadatokat kaphatnak, illetve hozzáférhetnek a korábbi járműhasználati adatokhoz is. A csatlakoztatott járműtechnológiáknak köszönhetően a rendszer olyan hatékonysági megoldásokat kínál – például távdiagnosztikát és szoftverfrissítéseket –, amelyek 100%-ra növelik a jármű üzemidejét, illetve optimális teljesítményt biztosítanak. Az üzemeltetők távolról, valós időben felügyelhetik a Ford Trucks járművek állapotát. A technológiának köszönhetően a Ford Trucks valós időben, távolról követi a járműadatokat azzal a céllal, hogy növelje az üzemidőt, és hogy prediktív távdiagnosztikai algoritmusokkal beavatkozzon, mielőtt a jármű meghibásodna az úton.

F-MAX ihlette formatervezés

Az F-MAX ihlette F-LINE széria utasterét és külső megjelenését az ergonómia, a kényelem és a hatékonyság fokozása érdekében fejlesztették ki.

A belső kialakítás az optimális kényelmet és minőséget hangsúlyozza, míg a külső dizájn stílusos, dinamikus és feltűnő megjelenést biztosít. A 9 colos multimédiás kijelzőn a vezetők számos funkciót kezelhetnek a járművön belül, és az üléshez használt megújult anyagok, a vadonatúj kormánykerék és a kezelőgombok tovább fokozzák a vezetési kényelmet. A megújult hűtőrács, lökhárító, fényszórók, sárvédők, ajtók és tükörburkolatok ötvöznek erőt és stílust, egyúttal fokozzák az ergonómiát, hiszen a vadonatúj dizájn megkönnyíti a be- és kiszállást.

Vadonatúj technológiáknak köszönhető biztonságos vezetés

Az F-LINE széria a biztonsági technológiáknak köszönhetően valódi vezetési élményt is nyújt. A holttérfigyelő rendszer, a tolatókamera, a közlekedésitábla-felismerő, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer, a vészfékjelző és az alkoholblokkoló rendszer minden úton garantálja a biztonságos utazást.

A gyalogosvédelemmel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer, a Start & Stop funkcióval ellátott intelligens adaptív sebességszabályozó, az automata távolságifényszóró-vezérlés és a sávtartó rendszer biztonságosabb és élvezetesebb vezetési élményt nyújt a vezetőknek.

A Ford Trucks a társaság elkötelezett amellett, hogy 2040-re a termékportfólióját teljes egészében zéró károsanyag-kibocsátású járművek alkossák. A fenti célkitűzéssel összhangban a vállalat az „F generációs” név alatt futó nehéz haszongépjárművek terén továbbra is követi a zéró károsanyag-kibocsátású, csatlakoztatott – távolról felügyelhető – és autonóm technológiák mentén kidolgozott átalakítási ütemtervet.
Az F-LINE sorozat 2024 februárjától rendelhető Európában.

Az ITOY-díjas F-MAX új, limitált kiadású változata: F-MAX Select

A Ford Trucks Antalyában az F-MAX Select modellről is lerántotta a leplet. A vadonatúj modell a 2019-ben ITOY-díjas F-MAX új, korlátozott példányszámú változata, amelyből mindössze 400 darab készült. Az F-MAX Select egyedülálló szintre emeli a vezetési élményt a formatervezés részletgazdagsága fejlett technológiával és fokozott kényelemmel párosul.

A Ford Trucks:

A Ford egyetlen nehéz haszongépjármű márkája, a Ford Trucks számos járművet gyárt, többek között nyerges vontatókat, építőipari tehergépjárműveket és 16 tonna feletti tehergépjárműveket. A „2019 International Truck of the Year (IToY)” díjat elnyerő tehergépkocsink, az F-MAX kivívta a kritikusok elismerését, és jelentős globális keresletet eredményezett. A Ford haszongépjárművek minőség, tartósság és hatékonyság terén elért eredményei igazolják a Ford Trucks nemzetközi termékstratégiáját, amely a birtoklás legkedvezőbb teljes költségének ígéretén alapszik.

A Ford Trucks vállalatnál a több mint fél évszázados tervezési és gyártási tapasztalatunkat a piacspecifikus termékfejlesztésben szerzett szakértelmünkkel egyesítve fejlesztjük járműveink fő alkatrészeit, beleértve a vadonatúj motorokat is. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK-ban működünk, és folyamatosan bővítjük 3 kontinensre kiterjedő nemzetközi hálózatunkat. Tehergépjárművek százezrei indulnak útnak nap mint nap a világ minden pontján a Ford által nyújtott biztonsággal. Ha szeretne bővebb tájékoztatást kapni a Ford Trucks vállalatról és világszerte elérhető termékeiről, látogasson el a www.fordtrucksglobal.com weboldalra.

Megosztom másokkal

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.