Már 48 országban van jelen a Ford Trucks

A Ford Trucks a fontos piacokon való sikeres nyitás érdekében, amelynek célja a teljes európai jelenlét kialakítása, Dániával folytatja stratégiai növekedését. Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa után a Ford Trucks a skandináv térséget veszi célba a dán piacra való belépéssel, amivel a márka 48-ra emeli a piacai számát.

Közzétéve:

Dániával megnyílik a skandináv piac a Ford Trucks előtt

A Ford Trucks, amely kiemelkedik mérnöki tapasztalatával és 60 éves múltjával a nehéz haszongépjárművek területén, Dániával folytatja globális terjeszkedését.

A kelet- és közép-európai terjeszkedés, valamint a Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Belgiumban, Luxemburgban és Európa legnagyobb piacain, Németországban és Franciaországban egymás után végrehajtott bevezetések után 2022-ben Ausztriával, Albániával és Észtországgal folytatta növekedési stratégiáját a Ford Trucks. A márka a dán lépéssel most a skandináv piacra tört be, és ezzel összesen 48 országban van jelen.

A Ford Trucks, amely népszerű széles termékportfóliójáról és innovatív technológiáiról – különösen a 2019-es ITOY díjnyertes F-MAX nyerges vontatójáról – az FTD A/S-szel fog együttműködni a dán piacon, amely stratégiai fontosságú az északi országokba való terjeszkedési terveiben.
Emrah Duman, a Ford Trucks alelnöke kijelentette, hogy a márka jelentős lépéseket tett a hosszú távú és erős növekedés felé, amikor egymás után nyitotta meg létesítményeit a kulcsfontosságú európai piacokon.
„Mi, a Ford Trucks egy rekordokkal teli évet hagytunk magunk mögött, amely összhangban van a víziónkkal: értékteremtés a leghatékonyabb szállítási megoldásokkal. Miközben új utakat taposunk, egyúttal sikertörténetet írunk 2023-ra. Úgy véljük, hogy Dánia, a nehéz haszongépjárművek terén a legmagasabb minőségi és szolgáltatási elvárásokkal rendelkező piacok egyike, fontos lehetőségeket kínál márkánk számára, és nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a dán FTD A/S-szel, az iparág egyik legmeghatározóbb és legtapasztaltabb szervezetével. Célunk, hogy partnereinkkel együttműködve minden termékünkkel és szolgáltatásunkkal, különösen a nemzetközileg díjnyertes F-MAX nyerges vontatónkkal értéket teremtsünk új ügyfeleink számára” – mondta Duman.

“A Ford Trucks célja, hogy 2024-re 50 piacon legyen jelen”

Duman hangsúlyozta, hogy Európa a Ford Trucks fő exportpiaca, és Dánia döntő szerepet játszik az ottani terjeszkedési tervekben: „Dánia nagyon fontos ország, mivel összeköti Európát, Skandináviát és a balti országokat, és ez több ezer nagy haszonjármű vásárlót számláló piacot kapcsol össze. Emellett Európa egyik vezető országa a technológia és az innováció terén. Az itteni jelenlét kulcsfontosságú mind a működésünk, mind a globális terjeszkedési terveink szempontjából. Mint Ford Trucks, nem lassítunk európai növekedési terveinken; Hollandia és Svájc lesz a következő, és célunk, hogy Európa-szerte terjeszkedjünk. Reményeink szerint 2024 végére 50 országra bővítjük globális működésünket”.

A Ford Trucks úttörő szerepet vállal a jövő fenntartható közlekedési technológiáiban

A Ford Trucks, amely több mint 60 éve van jelen a nehéz haszongépjármű-iparban azzal a céllal, hogy ” az az útitárs legyen, aki törődik az ügyfelekkel és felvirágoztatja a vállalkozásukat”, az „F generációs mozgalommal” nagy átalakulási folyamatba kezdett a nulla emissziós, összekapcsolt és autonóm technológiákkal. Ennek jegyében a vállalat a 2022-ben Hannoverben megrendezett IAA Transportation kiállításon bemutatta a Ford Trucks mérnökei által tervezett és gyártott elektromos teherautóját. A nulla károsanyag-kibocsátású, csendes és hatékony új generációs teherautó összekapcsolt és innovatív technológiákkal is rendelkezik.
Az elektromos teherautó a Ford Trucks elkötelezettségét mutatja, hogy 2040-re a nehéz haszongépjárművek gyártása során elérje a nulla károsanyag-kibocsátást. Emellett jelentősen hozzájárul ahhoz a célhoz is, hogy 2030-ra 50%-ban zéró kibocsátású járműveket értékesítsenek Európában. Az elektromos teherautó 2024-re kerül forgalomba.

A Ford Trucksról:

A Ford Trucks a világ egyik legnagyobb nemzetközi nehéz tehergépkocsi-gyártója. Számos különböző típusú járművet gyártunk, a nyerges vontatóktól kezdve az építőipari teherautókon át a 16 tonnát is meghaladó közúti tehergépjárművekig. A 2019-es „International Truck of the Year (ITOY)” díjat elnyerő F-MAX nyerges vontatónk nemzetközi elismerést kapott és nagy globális keresletet hozott. A Ford személygépjárművek jól ismert minősége, strapabírósága és hatékonysága megalapozza a Ford Trucks nemzetközi termékstratégiáját, amely a legjobb teljes tulajdonlási költség ígéretén alapszik. A Ford Trucks-nál több, mint fél évszázadnyi formatervezési és gyártási tapasztaltot egyesítünk a piacspecifikus termékfejlesztési szakértelmünkkel, hogy kifejlesszük járműveink fő alkotóelemeit, beleértve az innovatív új motorjainkat. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK-ban működünk, és tovább bővítjük nemzetközi hálózatunkat 3 kontinensen. Minden egyes nap sofőrök százezrei indulnak el világszerte, bízva a Ford Trucks termékeiben.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.