Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Közzétéve:

Idén a 2024-es Német Telematikai Díj (Deutscher Telematik Preis) zsűrijének neves szakértői több mint negyven telematikai megoldást hasonlítottak össze. A bizottság nemcsak a megadott műszaki jellemzőket értékelte, hanem mindegyik rendszert a gyakorlatban is tesztelte. Többek között azt vizsgálták, hogy mennyire gyorsan és felhasználóbarát módon érhetik el a kívánt adatokat az egyes rendszerek használatakor. Igen rangos szakmai elismerést jelent, hogy a Kögel Telematics a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a második helyen végzett. Ez az előkelő eredmény jól igazolja a Kögel telematikai rendszerének kiváló funkcionalitását és az üzemeltetőknek nyújtott hasznosságát.

Sokoldalú és rugalmas

A Kögel Telematics saját gyártói rendszerként a lehető legjobban illeszkedik a Kögel pótkocsikhoz és az ügyfelek igényeihez. Valós idejű és részletes üzemelési adatokat továbbít, amelyeket a jogosult felhasználók a Kögel internetes portálján tekinthetnek meg egyszerűen és bármikor a nap 24 órájában. Mivel ez egy nyílt forráskódú rendszer, az adatok külső alkalmazásokba is könnyen átültethetők. Sőt, minden adat okostelefonon keresztül is elérhető a Kögel Telematics androidos alkalmazásával.

Hatékony kombináció

A Kögel telematikai rendszerének további nagy előnye, hogy az abroncsnyomás-figyelést is magában foglalja, így azonnal figyelmezteti az üzemeltetőt, ha az abroncsok nyomása eltér a céltartománytól. Mivel a guminyomás nemcsak a biztonságot, hanem az üzemanyag-takarékosságot is jelentősen befolyásolja, ez nagyban hozzájárul a költséghatékony üzemeltetéshez. Ez azért is fontos, mert az ENSZ-EGB 141. számú rendelet értelmében 2024 júliusától minden újonnan forgalomba helyezett félpótkocsit abroncsnyomás-ellenőrző (TPMS) rendszerrel kell felszerelni. Persze a rendszer ehhez hasonlóan sok más üzemelési adatot is gyűjt, illetve elemez, majd ezek alapján állapotjelentésekkel segíti az ügyfeleket a biztonságos és gazdaságos üzemeltetésben. Emellett a Kögel telematikai rendszere az adott felhasználásra szabott, rögzített havi díjú és mindvégig kiszámítható költségeket biztosító szervizszerződések alapjául is szolgál. Mindezt egyszerű, gyors és felhasználóbarát módon nyújtja, amit a 2024-es Német Telematikai Díj elnyerése is megfelelően igazol.

Megosztom másokkal

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor. Idén a 2024-es Német Telematikai Díj (Deutscher Telematik Preis) zsűrijének neves … Continued

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.

Bátyja nyomdokaiba lép

Bemutatta a Ford Trucks a korábbi típusnév miatt a mai napig általában Cargo néven emlegetett járműsorozatának utódját. A felépítményezhető fülke-alvázas, építőipari és nyerges vontató kivitelben is készülő vadonatúj F-Line a formatervtől a kényelmen, a vezetéstámogató rendszereken és a hálózatba kapcsolhatóságon át a hajtásláncig jelentős előrelépést mutat elődjéhez képest. Ezáltal a sikeres F-Max zászlóshajó méltó kistestvére.