A QUANTRON és a Ford Trucks szándéknyilatkozatot ír alá Quantron Inside technológiával kialakított hidrogénhajtású járművek közös fejlesztéséről

Szándéknyilatkozatot írt alá a tiszta technológiát támogató Quantron AG és a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája, a Ford Trucks.

Közzétéve:

A rendkívül innovatív Quantron Inside technológiát kívánják újragondolni a Ford Trucks járműveibe való integrálás céljából, utat nyitva ezzel a károsanyagkibocsátás-mentes szállítási megoldásokra. A szoros műszaki együttműködés célja a FORD F-Maxon alapuló hidrogén-üzemanyagcellás teherautók piaci bevezetésének felgyorsítása

A fenntartható személy- és áruszállításra szakosodott Quantron AG és a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája, a Ford Trucks közös szándéknyilatkozatot írtak alá. A stratégiai együttműködés keretében újragondolják a Quantron Inside technológiát a nagyobb hatótáv, az innovatív e-tengely, a méretre szabott, nagy teljesítményű akkumulátor, az üzemanyagcella és üzemanyagtartály integrációja, a páratlan energiagazdálkodás és a maximális hatékonyság érdekében kialakított optimalizált aerodinamika szempontjából, a Ford Trucks járműveibe való integrálás céljából, utat nyitva ezzel a károsanyagkibocsátás-mentes szállítási megoldásokra. Az együttműködés fókuszában a hidrogénhajtású, üzemanyagcellás nehéz haszongépjárművek állnak.

A Ford Trucks-szal való együttműködés első szakaszában a QUANTRON biztosítja a Ford, már 2024 első negyedévétől az új biztonsági előírásoknak megfelelően gyártott, korszerű teherautóinak zökkenőmentes átalakítását.

A Ford Trucks és a QUANTRON közötti együttműködés széles körű tapasztalatszerzésre ad lehetőséget a zéró károsanyag-kibocsátású hajtáslánc-megoldások haszongép-járművekbe történő integrálása terén. A QUANTRON már több mint 200 darab zéró károsanyag-kibocsátású járművet szállított ki. Bár ezek többsége akkumulátorról üzemelő elektromos jármű, a QUANTRON az üzemanyagcellás elektromos járművek terén is nagy szaktudásra tett szert.

Michael Perschke, a Quantron AG vezérigazgatója így nyilatkozott: „Egy olyan híres járműgyártóval létesített partneri viszony, mint a Ford Trucks, erősíti a QUANTRON pozícióját, amelyet a fenntartható szállítási megoldások terén innovatív vezetőként és a haszongépjárművek eredetiberendezés-gyártóinak partnereként vívott ki magának.”

Rene Wollmann, a Quantron AG műszaki igazgatója hozzátette: „Partnereink szeretnék felgyorsítani az üzemanyagcellás teherautók fejlesztését, miközben saját erőforrásaikat más területekre összpontosítják. Az FCEV – átlagos üzemanyagcellás – könnyű járművek szegmensében 7,5t-ig, az FCEV nehéz haszongépjárművek szegmensében 44t-ig tervezzük újragondolni a rendelkezésre bocsátott, kompromisszumok nélküli és egyedülálló Quantron Inside rendszerünket és annak alkatrészeit. Szoros műszaki együttműködésünk hozzájárul az üzemanyagcellás-elektromos haszongépjárművek széles körű piaci bevezetésének további felgyorsításához.”

Emrah Duman, a Ford Trucks vezetője így fogalmazott: „Nagy örömmel fogadjuk a Quantron, mint tapasztalt partner támogatását arra irányuló törekvésünkben, hogy üzemanyagcellás elektromos nehéz haszongépjárművet kínáljunk az ügyfeleinknek. Az együttműködés jelentős értékteremtéssel kecsegtet az elkövetkező időkre nézve. A Ford Trucks elkötelezetten fektet be olyan innovatív technológiákba, amelyek a fenntarthatósági céljaival összhangban formálják a nehéz haszongépjármű-ipar jövőjét. Elsősorban a járművillamosításra összpontosítunk, amelyet szorosan követnek előrelépések a hidrogéntechnológia terén. A technológiafejlesztésben élen járó ígéretes tehetségeknek és a sokféle képesség tárházának köszönhetően az erőfeszítéseink gyorsan és sikeresen célt érnek.”

A partneri viszony megszilárdítja a QUANTRON már így is erős pozícióját, amelyet a fenntartható mobilitás úttörőjeként vívott ki magának, és hangsúlyozza mindkét vállalat elkötelezettségét a közlekedési ágazat zöldebb jövője iránt.

A Ford Trucks elkötelezte magát amellett, hogy az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásainak enyhítése érdekében, 2040-re a nehéz haszongépjárművek gyártása során eléri a zéró károsanyag-kibocsátást.

A közös fejlesztésű járműveknek köszönhetően a QUANTRON még változatosabb környezetbarát mobilitási megoldásokat kínál majd az egyre növekvő kereslet kielégítésére.

Az eredeti képeket nagy és kis felbontásban is megtalálhatja itt: Quantron AG sajtóközlemények.

A Quantron AG-ről

A Quantron AG a fenntartható mobilitás platformszolgáltatója és szakértője a személy- és áruszállítás terén; különösen a teljesen elektromos hajtásláncú teherautókat, buszokat és furgonokat, illetve a H2-hajtású üzemanyagcellás technológiát illetően. A neves Haller GmbH csúcstechnológiát alkalmazó spin-off cégeként a bajorországi Augsburgban működő német társaság a haszongépjármű-ágazat területén szerzett több mint 140 éves tapasztalatát ötvözi a legmodernebb e-mobilitási szaktudással, és a létező eredetiberendezés-gyártók partnereként pozícionálja magát világszerte.

A Quantron mint szolgáltatás-ökoszisztéma (QaaS) a QUANTRON átfogó kínálati koncepciója, amely a mobilitási értéklánc minden aspektusát lefedi: A QUANTRON INSIDE szolgáltatás a rendkívül innovatív QUANTRON INSIDE technológiával kialakított új járművek, illetve átalakított már létező, használt járművek széles skáláját foglalja magában, a dízelüzeműektől az akkumulátorral működtetett és a hidrogénüzemű elektromos hajtásláncokig. A QUANTRON ÜGYFÉLMEGOLDÁSOK szolgáltatás 700 szervizpartnerből álló európai hálózattal biztosít digitális és jelenléti vevőszolgálati megoldásokat, illetve magában foglal karbantartási, javítási, pótalkatrész-utánpótlási szolgáltatást, valamint telematikai és felhőalapú megoldásokat a távdiagnosztikák és a flottakezelés terén. Az ügyfeleknek egyedi megoldásokat kínálnak: bérleti, finanszírozási és lízingajánlatokat, illetve a QUANTRON Akadémia tanfolyamait és workshopjait. A jövőben a QUANTRON ENERGIA ÉS ERŐMŰ platformként valósítja meg a zöld hidrogén és a villamos energia előállítását. Ennek érdekében a Quantron AG erős globális partnerekkel fogott össze. A Szövetség a Tiszta Közlekedésért fontos építőeleme a zöld és a H2 töltőinfrastruktúrát igénylő járművek ellátásának.

A QUANTRON az alábbi alapértékek működik: Megbízhatóság, Lendület, Bátorság. Az e-mobilitás innovációs motorjának szakértői csapata jelentősen hozzájárul a fenntartható, környezetbarát személy- és áruszállításhoz. Bővebb információt a következő honlapon talál www.quantron.net

Keresse fel a Quantron AG közösségimédia-csatornáit, a LinkedIn-t és a YouTube-ot.

A Ford Trucks:

A Ford egyetlen nehéz haszongépjármű márkája, a Ford Trucks számos járművet gyárt, többek között nyerges vontatókat, építőipari tehergépjárműveket és 16 tonna feletti tehergépjárműveket. A „2019 International Truck of the Year (IToY)” díjat elnyerő tehergépkocsink, az F-MAX kivívta a kritikusok elismerését, és jelentős globális keresletet eredményezett. A Ford haszongépjárművek minőség, tartósság és hatékonyság terén elért eredményei igazolják a Ford Trucks nemzetközi termékstratégiáját, amely a birtoklás legkedvezőbb teljes költségének ígéretén alapszik. A Ford Trucks vállalatnál a több mint fél évszázados tervezési és gyártási tapasztalatunkat a piacspecifikus termékfejlesztésben szerzett szakértelmünkkel egyesítve fejlesztjük járműveink fő alkatrészeit, beleértve a vadonatúj motorokat is. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK-ban működünk, és folyamatosan bővítjük 3 kontinensre kiterjedő nemzetközi hálózatunkat. Tehergépjárművek százezrei indulnak útnak nap mint nap a világ minden pontján a Ford által nyújtott biztonsággal. Ha szeretne bővebb tájékoztatást kapni a Ford Trucks vállalatról és világszerte elérhető termékeiről, látogasson el a www.fordtrucksglobal.com weboldalra.

Az Ön kapcsolattartói:

Jörg Zwilling, a Quantron AG Globális szintű kommunikációért és Üzletfejlesztésért felelős igazgatója, j.zwilling@quantron.net
Stephanie Miller, Quantron AG Marketing és Kommunikáció, press@quantron.net
Gökçe Demirel, Ford Otosan Vállalati márkaigazgató, gdemire3@ford.com.tr

Megosztom másokkal

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.