A Ford Trucks a Solutrans kiállításon mutatja be az új F-LINE sorozatot

A formatervezés, a technológia és a biztonság integrációja

A Ford Trucks Európa egyik vezető nehéz- és könnyű haszongépjármű-kiállításán, a Solutranson mutatta be a márka mérnöki, innovációs és gyártási szakértelmén alapuló, legújabb termékeit és technológiáit.

Közzétéve:

A Ford Trucks leleplezte a fejlett biztonsági funkciókkal, csatlakoztatott járműtechnológiákkal és friss dizájnnal kialakított, vadonatúj F-LINE modellcsaládot. A Ford Trucks továbbá bemutatta az F-MAX SELECT-et is, az F-MAX új és korlátozott szériás változatát, illetve egy forradalmian új, hidrogénnel táplált belsőégésű motort, amely a fenntartható technológia terén nagy ugrást jelent a Solutranson.

A Ford Trucks által tervezett és fejlesztett F-LINE sorozat a csatlakoztatott járműtechnológiákkal, fejlett biztonsági és kényelmi funkciókkal, illetve és a korszerű dizájnnal hívja fel magára a figyelmet.

Az új sorozat 3 szegmenst fed le: a közúti áruszállításra alkalmas nyerges vontatókét, az építőipari felhasználásra szánt teherautókét és a merev alvázas teherautókét. Vagyis egy rendkívül sokoldalú gépjárműsorozatról van szó, amely hajtásképlet terén 4×2-es, 6×2-es, 8×2-es közúti áruszállításra alkalmas nyerges vontatókat, 4×2-es és 6×4-es merev alvázas teherautókat, illetve 6×4-es és 8×4-es építőipari felhasználásra szánt teherautókat tartalmaz, amelyek páratlan teljesítményt és innovációt ígérnek az áruszállítási ágazat számára.

Az F-LINE sorozat jelentős újítást hozott a formai-esztétikai kialakítás terén is. A belső teret a fokozott kényelem és a korszerűség jegyében alakították ki, hogy páratlan vezetési élményt nyújtson.

Az F-LINE szériában a biztonság is magasabb szintre emelkedett a fejlett vezetéstámogató rendszereknek köszönhetően, amelyek újradefiniálják a biztonságos vezetési élmény fogalmát. A gyalogosvédelemmel kiegészített ütközésre figyelmeztető fékrendszer és a Start & Stop funkcióval ellátott intelligens adaptív tempomat biztosítja kritikus helyzetekben a gyors reakciókat. Mindeközben az olyan funkciók, mint az automata távolságifényszóró-vezérlés, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az intelligens sebességtartó és a holttérfigyelő rendszer fokozott éberségre és proaktív biztonsági intézkedések megtételére ösztönzik a vezetőt, így garantálva a biztonságos vezetést minden úton. A hátsó parkolássegítő, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző, a vészfékezés jelző, az alkoholblokkoló rendszer és a figyelemfelhívó rendszer a vezető álmossága vagy figyelemelterelés esetén, valamint a gyalogos vagy kerékpáros közelségére figyelmeztető rendszer szintén zökkenőmentesen működik, hogy páratlan szintű biztonságot nyújtson.

Okosabb, hatékonyabb vezetési élmény a csatlakoztatott járműtechnológia révén

Az F-LINE sorozat lelke a jövő vezetési élménye, amelyet a fejlett járműtechnológia táplál. A hatékony és intelligens működés érdekében a Ford Trucks ConnecTruck rendszerébe tökéletesem integrált sorozat minden modellje egy csatlakoztatott flotta részét képezi. Ez a típusú integráció nemcsak a vezetési élményt fokozza, hanem jelentős üzemidő-előnyökkel is jár, új mércét állítva fel a haszongépjárművek üzemeltetése terén.

„Az ügyféligényekre odafigyelő innovatív márkaként kutatás-fejlesztési tevékenységünk fókuszában a következő generációs technológiák piacra dobása áll. Célunk, hogy minden egyes általunk fejlesztett termékkel segítsük az ügyfeleinket abban, hogy üzletüket egyre jövedelmezőbb szinten, a megérdemelt kényelem és biztonság jegyében üzemeltethessék. Büszkén mutatjuk be az új F-LINE sorozatot, amelyet az üzemeltetési költségek csökkentése és a járművek teljesítményének növelése érdekében, illetve azzal a céllal fejlesztettünk, hogy a csatlakoztatott járműtechnológiáknak és a fejlett biztonsági funkcióknak köszönhetően kényelmesebb és biztonságosabb vezetési élményt nyújtsunk ügyfeleinknek” – nyilatkozta Emrah Duman, a Ford Trucks alelnöke.

„Az új F-MAX SELECT és az úttörőnek számító, hidrogénnel táplált belsőégésű technológiánk jól példázza az innováció és a fenntarthatóság iránti rendíthetetlen elkötelezettségünket. Eltökélt szándékunk, hogy továbbra is nagyobb hatékonyságot, még jobb teljesítményt és élvonalbeli technológiákat biztosítsunk ügyfeleink számára.”

Az ITOY-díjas F-MAX új, limitált kiadású változata: F-MAX Select

A Solutranson a Ford Trucks bemutatott egy limitált szériás exkluzív modellt is, az F-MAX SELECT-et, amely a 2019-es ITOY-díjas F-MAX különleges változata, és mindössze 400 darab készül belőle. Az exkluzív modell esetében a formatervezés részletgazdagsága fejlett technológiával és fokozott kényelemmel párosul.

Zöld vezetési kultúra: A Ford Trucks hidrogénmotorja

A Ford Trucks azzal is a figyelem középpontjába került a Solutranson, hogy bemutatta a hidrogénnel táplált belsőégésű motorját, a fenntartható technológia egyik fontos vívmányát. A vállalat jelenleg különböző üzemanyag-koncepciókat tesztel, és erősen hisz a hidrogénhajtás jövőjében, megszilárdítva ezzel a zöld technológiákat előnyben részesítő márkaként kivívott pozícióját.

Az „F generációs mozgalom” égisze alatt a Ford Trucks a zéró károsanyag-kibocsátású, csatlakoztatott, azaz távolról felügyelhető és autonóm technológiák bevezetésével a nehéz haszongépjárművek jelentős átalakítását célul kitűző szerveződés élére állt. Az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében a társaság elkötelezett amellett, hogy 2040-re a nehéz haszongépjárművek gyártása során elérje a nulla károsanyag-kibocsátást. Elkötelezettségének bizonyítékaként a 2022 szeptemberében Hannoverben megrendezett IAA Transportation kiállításon a Ford Trucks bemutatta saját fejlesztésű, 100%-ban elektromos meghajtású teherautóját.

Megosztom másokkal

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.