Új kazahsztáni forgalmazójával a Ford Trucks előtt megnyílik Eurázsia „központi folyosója”

Újonnan alapított forgalmazója, a kazahsztáni székhelyű Turbo Trucks Kazakhstan által a Ford Trucks, a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája kiterjeszti nemzetközi szolgáltatásait Eurázsia fontos közúti fuvarozási átjáróján keresztül. A Ford Trucks célja megbízható, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtani a modern Selyemútként is emlegetett „Középső közlekedési folyosó” piacain, a nemzetközi kereskedelem egyik kulcsfontosságú útvonala mentén.

Közzétéve:


Új kazahsztáni forgalmazója, a Turbo Trucks Kazakhstan által a Ford Trucks, a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája kiterjeszti a nemzetközi ügyfeleinek nyújtott szolgáltatásait Eurázsia közúti fuvarozási átjáróján keresztül. A Turbotrucks Kazakhstan a TH Csoport része, amely kiterjedt teherautó-ipari hátterével több mint 25 éve képviseli a világ vezető autóipari márkáit, és számos autóiparral kapcsolatos vállalkozást működtet Európa és Ázsia 9 országában.

A stratégiailag jelentős kazahsztáni piacon kifejtett tevékenységével a Ford Trucks képviseletet szerez majd a modern Selyemútként emlegetett „Középső közlekedési folyosó”, vagyis az összeköttetések javítása és az eurázsiai országok közötti gazdasági együttműködés előmozdítása céljából létrehozott infrastrukturális és kereskedelmi kezdeményezés leghosszabb útvonalán.

Kazahsztán hatalmas területe – az ország csaknem feleakkora, mint a teljes Európai Unió – lehetővé teszi a Ford Trucks számára, hogy megbízható és magas színvonalú szolgáltatást nyújtson. Az Európát és Ázsiát összekötő útvonalnak köszönhetően Kazahsztán számos partnerkapcsolatot alakított ki az Európai Unióval. Az ország az Európába irányuló és onnan induló fuvarozás fontos csomópontjának számít.

A Ford Trucks Almatiban kezdi meg tevékenységét értékesítéssel, eladás utáni szolgáltatásokkal és alkatrészeket kínáló szervizzel, majd két éven belül további öt, a kereskedelem és a bányászat szempontjából jelentős városban nyit képviseletet, hogy 2025-re az ország hat nagyobb városában legyen jelen.

Emrah Duman: „Biztosan tudjuk, hogy együttműködésünknek köszönhetően csúcsminőségű megoldások válnak elérhetővé ügyfeleink számára”

A Ford Trucks és a Turbo Trucks Kazakhstan közötti együttműködés 2023. augusztus 31-én vált hivatalossá, a vezetők és képviselők részvételével zajló aláírási ünnepséggel.

Emrah Duman, a Ford Trucks igazgatója a következőket nyilatkozta az ünnepségen: „Nagy örömünkre szolgál, hogy új, rendkívül értékes partnert biztosíthatunk a nehéz haszongépjárművek kazahsztáni piacának. Kazahsztáni jelenlétünk fontos előrelépésnek számít a modern Selyemút mentén tervezett határozott terjeszkedésünk megvalósításában. A földrajzi kiterjedést tekintve szolgáltatásunk hatalmas területen válik elérhetővé. Ez a stratégiai fontosságú lépés jobb helyzetbe hoz minket nemzetközi ügyfeleink kiszolgálásához, akiknek megbízható eladás utáni szolgáltatásokat és az alkatrészekhez való könnyű hozzáférést kínálunk. Kazahsztánban korlátlan lehetőségek várnak minket. Szilárdan hiszünk abban, hogy a partnerségünk kölcsönös sikert és növekedést eredményez majd, miközben ügyfeleinket csúcsminőségű megoldásokkal látja el.”

Megosztom másokkal

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.