Stabil alapot nyújtanak a Ford Trucks tehergépkocsik

Közel három éve csak Ford Trucks tehergépkocsikkal bővíti flottáját a közel három évtizedes szakmai múltra visszatekintő Penta Általános Építőipari Kft., ugyanis ezek a járművek a Delta-Truck Kft. szolgáltatásaival együtt kiválóan megfelelnek a cég igényeinek. Idén júniusban két nyerges vontatót és egy 8×4-es billencset vett át Nagy Gábor István, a Penta Általános Építőipari Kft. egyik ügyvezető igazgatója Gőgh Ferenctől, a Delta-Truck Kft. cégvezetőjétől.

Közzétéve:

Mélyépítés, út-, közmű- és díszburkolat-építés, valamint távközlési hálózatok építése alkotja az 1990 végén alapított Penta Általános Építőipari Kft. fő profilját. A számos jelentős építőipari beruházásban részt vett, így országszerte jól ismert cég ma már mintegy háromszáz főt foglalkoztat. A vállalat korábban az építkezésekhez kapcsolódó fuvarfeladatokat alvállalkozók bevonásával teljesítette, ám az utóbbi években elkezdte egy saját fuvarozói járműflotta felépítését, hogy rugalmasabban tudjon reagálni az igényekre. Eleinte használt tehergépkocsikat vett a Penta Kft., majd 2016 őszén beszerezte első Ford Trucks teherautóit. A folyamatos bővítés eredményeként a cég a mostani beszerzéssel együtt már két 8×4-es és egy 6×4-es billencset, egy 4×2-es emulziószóró tehergépkocsit és négy nyerges vontatót üzemeltet Ford emblémával. A nyerges vontatók egy része Kögel billenőplatós félpótkocsit húz, amelyeket szintén a Delta-Truck Kft.-től szerzett be a Penta Kft.

Ügyfélközpontú szervizháttér

„Elsősorban a három év teljes körű garancia, az előre rögzített szervizciklus és a kedvező beruházási összeg miatt döntöttünk a Ford Trucks mellett. Több mint két év üzemeltetési tapasztalata alapján megállapíthatjuk, hogy értékarányosak ezek a tehergépkocsik, amelyek kényelmével és üzemanyag-fogyasztásával egyaránt elégedettek vagyunk. A Delta-Truck Kft. pedig kiváló szervizhátteret nyújt. Többek között cseregépkocsit biztosít a szervizlátogatások idejére, így akadálytalanul végezhetjük a munkánkat, ami nagy előnyt jelent az építőipari kivitelezések során. Továbbá arra is volt már példa, hogy a Delta-Truck Kft. szakembere kiment a helyszínre a probléma mielőbbi gördülékeny megoldása érdekében. A 8×4-es billencseinkre pedig a három év garancián túlmenően további három évig évente egyszer ingyenes karbantartást is biztosít a forgalmazó. Ezért a későbbiekben is a Ford Trucks márkát részesítjük majd előnyben a beszerzéseink során, a kisebb járműkategóriákban pedig a szintén a Delta-Truck Kft. által forgalmazott Isuzu tehergépkocsik is szóba jöhetnek majd” – mondta Nagy Gábor István.

Személyre szabott tehergépkocsik

„Nyerges vontatóinkat is alacsonytetős fülkével rendeljük, mert gépkocsivezetőinknek nem kell a járműben aludniuk, viszont így kisebb a saját tömeg és a légellenállás, ezáltal az üzemanyag-fogyasztás, a magasságkorlátozások szempontjából is előnyösebb az alacsonyabb fülke, akárcsak a lakott területek kisebb utcáiban, ahol gyakran benyúlnak a faágak az úttest fölé. Azonban a nyerges szerelvények nem alkalmazhatók mindenhol, ugyanis sok helyen a korlátozott magasság miatt nem emelhető fel kellően a teknőjük a lebillentéshez. Ezért szereztünk be most is egy 8×4-es billencset, amelyet szintén az igényeinkre szabtunk. Mivel ezzel a járművel jellemzően aszfaltot, illetve homokot, sódert szállítunk majd, kisebb méretű és vékonyabb falvastagságú acélteknővel rendeltük meg, így közel egy tonnát faragtunk le a saját tömegéből. A 420 lóerős motorhoz pedig a 16 fokozatú kézi sebességváltót társítottuk, ezt ugyanis terepen végzett munkák során még jobban kedvelik a gépkocsivezetők” – tette hozzá Pázsitka László, a Penta Általános Építőipari Kft. gépészeti vezetője.

Megosztom másokkal

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.