Sokszor az olcsóbb a drágább, bízzon a márkaszervizében!

Ön is csak a rezsióradíjat nézi, amikor szervizműhelyt választ gépjárműve karbantartásához, illetve javításához? Nem biztos, hogy így jár a legjobban, hiszen a végösszeget a rezsióradíj és a javítási norma szerinti munkaórák szorzata határozza meg, ez utóbbi pedig nem mindenhol áll összhangban a tényleges időráfordítással. A beépített alkatrészek minőségéről, tartósságáról még nem is ejtettünk szót.

Közzétéve:

 

Alapvetően kétféle számlázási módszerrel dolgoznak a tehergépjármű-szervizek. Az első esetben megállapítanak egy olyan rezsióradíjat, amely alkalmas egy minden előírásnak megfelelő szerviz működési költségeinek fedezésére, a járműgyártók által az egyes műveletekre meghatározott hivatalos normaidők alkalmazása mellett. Továbbá ezek a szervizek többnyire gyári, pontosabban eredeti alkatrészeket építenek be a járművekbe, amelyek beszerzésénél nem kínálkozik jelentős mozgástér az elérhető kedvezményekben.

Trükkös elszámolások tükrében

A másik esetet az a felismerés hívta életre a piacon, hogy az üzemeltetők jó része csak a rezsióradíjakat veszi figyelembe a szerviz kiválasztásánál, tehát egyedül ezt a mutatót hasonlítja össze. Őket igyekeznek elcsábítani azok a szervizek, amelyek valószerűtlenül olcsó rezsióradíjakkal hirdetik magukat, majd „rajzolják a munkalapot”, vagyis a ténylegesnél jóval több munkaórát tüntetnek fel a számlán. Így a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeknél a szervizeknél nem ritkán még 15-20%-kal nagyobb is a számla végösszege, mint a hivatalos, gyári szakszerviz  rezsióradíjain dolgozó helyeken adott művelet esetén. Ráadásul ezek nem áttekinthető és nem következetes rendszerek szerint dolgozó szolgáltatók. Ezek a műhelyek előszeretettel ajánlják az ügyfeleknek a különbségek nagyvonalú kezelésével az utángyártott alkatrész beépítését, amelyek beszerzésekor lényegesen nagyobb kedvezményekben részesülnek a forgalmazóktól, ami szintén segíti a vonzónak tűnő rezsióradíjak kigazdálkodását. Természetesen ezek tartóssága, megbízhatósága, illetve illeszkedési pontossága általában elmarad az eredeti alkatrészekétől.

Így működnek a profik

A nagyobb flottával rendelkező, illetve professzionálisabban működő és gondolkodó üzemeltetők ezért nem csupán a rezsióradíjakat hasonlítják össze, hanem adott szervizprogramokat is. Teljesk körű ajánlatokat kérnek be, amelyek a rezsióradíjon kívül a normaidőket és az alkatrészárakat is tartalmazzák. Míg a professzionálisan működő és gondolkodó szervizeknél, mint például a Delta-Truck Kft., nincs is lehetőség a feljebb említett „trükkös” esetre. Ugyanis a belső szervizirányítási informatikai rendszerük nem is engedi meg a gyári normaidőktől eltérő munkaóra-mennyiségek rögzítését az adott műveletekhez, tehát egy-egy munkatárs még „tévedésből” sem írhat be több munkaórát a járműgyártó által megadottnál. Továbbá ezek a műhelyek alapvetően eredeti alkatrészeket építenek be a maximális megbízhatóság és hatékony üzemelés, nem utolsósorban pedig a pontos illeszkedés révén a valóban gyors, gyári normaidőn belüli beszerelhetőség érdekében. Mindezek mellett a partnerek együttműködési szerződést is köthetnek például a Delta-Truck Kft.-vel, és ilyenkor a flotta méretétől függően munkadíj-, illetve alkatrészkedvezmény is rögzíthető gyári és utángyártott alkatrészek beszerelésére. Ezek a lehető legnagyobb mértékben kiszámíthatóvá, átláthatóvá és később is könnyedén ellenőrizhetővé teszik a szervizeléseket, sok esetben már rövid távon is a leggazdaságosabb megoldást biztosítva.

 

Megosztom másokkal

PRAKTIKUS MEGOLDÁS AZ ASZFALTOZÁSHOZ ÉS AZ ÖMLESZTETTÁRU-SZÁLLÍTÁSHOZ: A TELJESEN ÁTDOLGOZOTT KÖGEL BILLENŐPLATÓS FÉLPÓTKOCSI

Robusztusabb, rugalmasabb és egyedibb: a Kögel billenő félpótkocsi egy olyan, teljesen átdolgozott kivitelben mutatkozik be a 2022-es Baumán, amely az ügyfelek legfontosabb igényeit tartja szem előtt. Két változat lesz megtekinthető: egy hőszigetelt vályús felépítmény aszfaltburkoláshoz, és egy ömlesztett szállításra alkalmas, hengeres, teljes egészében acél test.

A SOKOLDALÚ MEGOLDÁS ÉPÍTŐANYAG-SZÁLLÍTMÁNYOZÁSHOZ: A KÖGEL ALAKÍTHATÓ PLATÓS FÉLPÓTKOCSI SOKFÉLE MEGOLDÁST KÍNÁL

A Kögel Multi az építőanyagok és időjárásálló rakományok szállítására szolgáló platóspótkocsi-sorozat bevált, sokoldalúan használható felépítményváltozata. Leszerelhető felépítményelemeinek köszönhetően a Multi túlméretes, azaz túl széles vagy túl hosszú rakományok szállítására is alkalmas. A Kögel a világ első számú építőipari szakkiállításán, a 2022. október 24. és 30. között Münchenben megrendezésre kerülő Baumán mutatta be, mit tud a … Continued

Új kazahsztáni forgalmazójával a Ford Trucks előtt megnyílik Eurázsia „központi folyosója”

Újonnan alapított forgalmazója, a kazahsztáni székhelyű Turbo Trucks Kazakhstan által a Ford Trucks, a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája kiterjeszti nemzetközi szolgáltatásait Eurázsia fontos közúti fuvarozási átjáróján keresztül. A Ford Trucks célja megbízható, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtani a modern Selyemútként is emlegetett „Középső közlekedési folyosó” piacain, a nemzetközi kereskedelem egyik kulcsfontosságú útvonala mentén.

A Ford Trucks bejelentette az első üzemanyagcellás F-MAX modelljének fejlesztését

A nulla károsanyag-kibocsátás elérése érdekében tett erőfeszítéseit megsokszorozva a Ford Trucks felvette stratégiai partnerei közé az üzemanyagcella-szállító és -fejlesztő Ballard Power Systems vállalatot. Az együttműködés az Európai Unió által kezdeményezett Horizon Europe ZEFES projekt egyik meghatározó eleme. A Ford Trucks célja az első üzemanyagcellás elektromos (FCEV) F-MAX megalkotása az innovatív együttműködés keretében.

Billencsfélpótkocsik nagymestere

Közel húsz éve gyárt billenőfelépítményes és rakoncás pótkocsikat, illetve mezőgazdasági dollykat a lengyelországi Nysa városában működő MEGA, amely 2017 óta a méltán elismert Benalu cégcsoport tagja. A MEGA termékek magyarországi importőre pedig a Delta-Truck Kft., amelynek széles haszonjármű-kínálatát immár három éve gazdagítják ezek a kiváló minőségű pótkocsik.