PRAKTIKUS MEGOLDÁS AZ ASZFALTOZÁSHOZ ÉS AZ ÖMLESZTETTÁRU-SZÁLLÍTÁSHOZ: A TELJESEN ÁTDOLGOZOTT KÖGEL BILLENŐPLATÓS FÉLPÓTKOCSI

Robusztusabb, rugalmasabb és egyedibb: a Kögel billenő félpótkocsi egy olyan, teljesen átdolgozott kivitelben mutatkozik be a 2022-es Baumán, amely az ügyfelek legfontosabb igényeit tartja szem előtt. Két változat lesz megtekinthető: egy hőszigetelt vályús felépítmény aszfaltburkoláshoz, és egy ömlesztett szállításra alkalmas, hengeres, teljes egészében acél test.

Közzétéve:


A hozzáadott funkciókkal az új kialakítású Kögel billenők még szélesebb körben alkalmazhatók. A karosszéria és az alváz nagy mértékű optimalizálásának célja a fokozottabb tartósság, a kényelem és nagyobb biztonság – mindez a „A gazdaságosság és az ökológia találkozása” vezérelvnek megfelelően.

A csavaros technológia egyéb előnyei mellett: nulla akadály a jármű tisztításában

A Kögel billenői két-, vagy háromtengelyes, acél alvázas pótkocsik esetében az ügyfelek különböző vályúkialakítások közül is választhatnak. Az ömlesztett anyagok szállításához a Kögel teljesen acél, és súlyoptimalizált, acél/alumínium vályúkat kínál. A Kögel intelligens csavarozott technológiája okos anyagkeverést tesz lehetővé, a szerkezet tartós acélpadlóból és könnyű alumínium oldalfalakból áll.

A szigetelés nélküli vályúk esetében a csavarozott csatlakozások körüli koszfelhalmozódás kiküszöbölésének érdekében a Kögel az új pótkocsi generációhoz szennyeződéselhárítókat kínál. Ezekkel nemcsak a vályú külső fala lesz könnyebben tisztítható, de maga a pótkocsi a vállalat vonzó reklámhordozójává és futurisztikus dizájntárgyává lép elő. Nem utolsósorban azért, mert a katódos merülőlakkozású bevonat rendkívül hatékonyan ellenáll a korróziónak, és mert a váz és a vályú külön költség nélkül az ügyfél színére festhető.

Az összes Kögel billenőkocsi hátsó ajtaja átdolgozásra került. Mostantól négy milliméter vastag, nagy szilárdságú kopásálló HB450 acélból készülnek, hajlítószilárdságuk így a legkeményebb körülmények között is rendkívül magas. Az összecsukható, szennyeződésgátló profilú standard aláfutásgátló további ütközőket kapott, így tökéletesen egybesimul a gumival.

Kényelmesebb használat, fokozott munkavédelem

A Kögel számos megoldással javította a felhasználói kényelmet és optimalizálta a munkavédelmet. A billenőplató mellfalán lévő csatlakozó konzol például előbbre került, így a vezetőnek többé nem kell a plató alá másznia a tápvezetékek csatlakoztatásához. Ezentúl kényelmesen elérhetőek a platóról, vagy a vontatóról. A feltekerhető ponyvát központi zárral látták el, és a platóról működtethető, amelyhez kényelmesen hozzá lehet férni a szabványos, összecsukható létra segítségével.

A lámpa felszereltség tökéletes megvilágítást biztosít munka és manőverezés közben. Két, opcionális tolatólámpa és két, opcionális LED munkalámpa világítja meg a pótkocsi mögötti és melletti területet.

Szélesebb körű felhasználási lehetőség útépítéseken

A hőszigetelt aszfaltvályúval ellátott Kögel billenők más, kifejezetten az útépítéshez tervezett, saját fejlesztésekkel is rendelkeznek. A külső, beállítható irányítással ellátott új aszfaltszóró segítségével a kibocsátott mennyiség olyan pontosan szabályozható, hogy még a legkisebb aszfaltozási munkák is könnyen kivitelezhetők.

A szórófej irányvezetői nem érintkeznek az aszfalttal, ezért kevés karbantartást igényelnek. A kevert anyag fröccsenő víz elleni védelméről további védőlap gondoskodik, a távirányítással működő elektromos tolótető pedig gyors és hatékony záródással akadályozza meg az anyag lehűlését.

A végfalon lévő őrölt anyag elleni ponyva megakadályozza, hogy az útmaró szállítószalagjáról leeső ömlesztett anyag megrongálja a hátsó ajtót. A ponyva könnyűszerrel kezelhető a földről, egy kéz elegendő a rögzítéshez, oldáshoz.

Az új aszfaltozó modellekhez adaptált hátsó lámpák

A több optimalizált megoldás jelentős előnyökkel szolgál a mindennapi gyakorlat során. A hátsó lámpák mostantól elég magasan vannak felszerelve ahhoz, hogy megfeleljenek az új aszfaltburkoló modellek és a legkülönfélébb billenőkocsis forgatókönyvek követelményeinek.

A felárért pneumatikusan működtethető aláfutásgátló hatékonyan védi a hátsó lámpákat a felhajtott állapotban bekövetkező esetleges sérülésektől. A támasztólábon egy konzol található a leválasztószer permetező biztonságos szállításához. A tágas szerszámosládában egyéb segédeszközök is tárolhatók.

Alumínium toldások a hasznos teher növeléséhez

A Kögel billenős félpótkocsi modelljei kiemelkednek a versenytársak közül már csupán a nagy hasznos teherbírásukkal is. Azoknak, akiknek ennél mégis többre van szükségük, az alumíniumból készült tartozékok segítségével, például támasztó merevítőkkel, légtartályokkal és keréktárcsákkal még tovább csökkenthető az önsúly.

Ez a befektetés még üresjáratokon is megtérül az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás révén. Az első tengelyen lévő emelőszerkezet üresjáratokon is kedvezően hat a fogyasztásra, megrakott pótkocsi esetén pedig további vonóerő támogatásként szolgál kihívást jelentő terepen.

Teljes kontroll: a Kögel Telematics és okostábla

Minden Kögel pótkocsi alapfelszereltségének része a Kögel Telematics hardver. A telematikai szolgáltatási szerződéssel rendelkező üzemeltetők távolról, valós időben tudják nyomon követni a pótkocsi státuszát és helyét. Az opcionális smartboard lehetővé teszi, hogy az olyan lényeges adatok, mint az abroncsnyomás, a hasznos teher és a fékdiagnosztika közvetlenül a pótkocsin leolvashatók legyenek.

Megosztom másokkal

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.

Bátyja nyomdokaiba lép

Bemutatta a Ford Trucks a korábbi típusnév miatt a mai napig általában Cargo néven emlegetett járműsorozatának utódját. A felépítményezhető fülke-alvázas, építőipari és nyerges vontató kivitelben is készülő vadonatúj F-Line a formatervtől a kényelmen, a vezetéstámogató rendszereken és a hálózatba kapcsolhatóságon át a hajtásláncig jelentős előrelépést mutat elődjéhez képest. Ezáltal a sikeres F-Max zászlóshajó méltó kistestvére.