PRAKTIKUS MEGOLDÁS AZ ASZFALTOZÁSHOZ ÉS AZ ÖMLESZTETTÁRU-SZÁLLÍTÁSHOZ: A TELJESEN ÁTDOLGOZOTT KÖGEL BILLENŐPLATÓS FÉLPÓTKOCSI

Robusztusabb, rugalmasabb és egyedibb: a Kögel billenő félpótkocsi egy olyan, teljesen átdolgozott kivitelben mutatkozik be a 2022-es Baumán, amely az ügyfelek legfontosabb igényeit tartja szem előtt. Két változat lesz megtekinthető: egy hőszigetelt vályús felépítmény aszfaltburkoláshoz, és egy ömlesztett szállításra alkalmas, hengeres, teljes egészében acél test.

Közzétéve:


A hozzáadott funkciókkal az új kialakítású Kögel billenők még szélesebb körben alkalmazhatók. A karosszéria és az alváz nagy mértékű optimalizálásának célja a fokozottabb tartósság, a kényelem és nagyobb biztonság – mindez a „A gazdaságosság és az ökológia találkozása” vezérelvnek megfelelően.

A csavaros technológia egyéb előnyei mellett: nulla akadály a jármű tisztításában

A Kögel billenői két-, vagy háromtengelyes, acél alvázas pótkocsik esetében az ügyfelek különböző vályúkialakítások közül is választhatnak. Az ömlesztett anyagok szállításához a Kögel teljesen acél, és súlyoptimalizált, acél/alumínium vályúkat kínál. A Kögel intelligens csavarozott technológiája okos anyagkeverést tesz lehetővé, a szerkezet tartós acélpadlóból és könnyű alumínium oldalfalakból áll.

A szigetelés nélküli vályúk esetében a csavarozott csatlakozások körüli koszfelhalmozódás kiküszöbölésének érdekében a Kögel az új pótkocsi generációhoz szennyeződéselhárítókat kínál. Ezekkel nemcsak a vályú külső fala lesz könnyebben tisztítható, de maga a pótkocsi a vállalat vonzó reklámhordozójává és futurisztikus dizájntárgyává lép elő. Nem utolsósorban azért, mert a katódos merülőlakkozású bevonat rendkívül hatékonyan ellenáll a korróziónak, és mert a váz és a vályú külön költség nélkül az ügyfél színére festhető.

Az összes Kögel billenőkocsi hátsó ajtaja átdolgozásra került. Mostantól négy milliméter vastag, nagy szilárdságú kopásálló HB450 acélból készülnek, hajlítószilárdságuk így a legkeményebb körülmények között is rendkívül magas. Az összecsukható, szennyeződésgátló profilú standard aláfutásgátló további ütközőket kapott, így tökéletesen egybesimul a gumival.

Kényelmesebb használat, fokozott munkavédelem

A Kögel számos megoldással javította a felhasználói kényelmet és optimalizálta a munkavédelmet. A billenőplató mellfalán lévő csatlakozó konzol például előbbre került, így a vezetőnek többé nem kell a plató alá másznia a tápvezetékek csatlakoztatásához. Ezentúl kényelmesen elérhetőek a platóról, vagy a vontatóról. A feltekerhető ponyvát központi zárral látták el, és a platóról működtethető, amelyhez kényelmesen hozzá lehet férni a szabványos, összecsukható létra segítségével.

A lámpa felszereltség tökéletes megvilágítást biztosít munka és manőverezés közben. Két, opcionális tolatólámpa és két, opcionális LED munkalámpa világítja meg a pótkocsi mögötti és melletti területet.

Szélesebb körű felhasználási lehetőség útépítéseken

A hőszigetelt aszfaltvályúval ellátott Kögel billenők más, kifejezetten az útépítéshez tervezett, saját fejlesztésekkel is rendelkeznek. A külső, beállítható irányítással ellátott új aszfaltszóró segítségével a kibocsátott mennyiség olyan pontosan szabályozható, hogy még a legkisebb aszfaltozási munkák is könnyen kivitelezhetők.

A szórófej irányvezetői nem érintkeznek az aszfalttal, ezért kevés karbantartást igényelnek. A kevert anyag fröccsenő víz elleni védelméről további védőlap gondoskodik, a távirányítással működő elektromos tolótető pedig gyors és hatékony záródással akadályozza meg az anyag lehűlését.

A végfalon lévő őrölt anyag elleni ponyva megakadályozza, hogy az útmaró szállítószalagjáról leeső ömlesztett anyag megrongálja a hátsó ajtót. A ponyva könnyűszerrel kezelhető a földről, egy kéz elegendő a rögzítéshez, oldáshoz.

Az új aszfaltozó modellekhez adaptált hátsó lámpák

A több optimalizált megoldás jelentős előnyökkel szolgál a mindennapi gyakorlat során. A hátsó lámpák mostantól elég magasan vannak felszerelve ahhoz, hogy megfeleljenek az új aszfaltburkoló modellek és a legkülönfélébb billenőkocsis forgatókönyvek követelményeinek.

A felárért pneumatikusan működtethető aláfutásgátló hatékonyan védi a hátsó lámpákat a felhajtott állapotban bekövetkező esetleges sérülésektől. A támasztólábon egy konzol található a leválasztószer permetező biztonságos szállításához. A tágas szerszámosládában egyéb segédeszközök is tárolhatók.

Alumínium toldások a hasznos teher növeléséhez

A Kögel billenős félpótkocsi modelljei kiemelkednek a versenytársak közül már csupán a nagy hasznos teherbírásukkal is. Azoknak, akiknek ennél mégis többre van szükségük, az alumíniumból készült tartozékok segítségével, például támasztó merevítőkkel, légtartályokkal és keréktárcsákkal még tovább csökkenthető az önsúly.

Ez a befektetés még üresjáratokon is megtérül az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás révén. Az első tengelyen lévő emelőszerkezet üresjáratokon is kedvezően hat a fogyasztásra, megrakott pótkocsi esetén pedig további vonóerő támogatásként szolgál kihívást jelentő terepen.

Teljes kontroll: a Kögel Telematics és okostábla

Minden Kögel pótkocsi alapfelszereltségének része a Kögel Telematics hardver. A telematikai szolgáltatási szerződéssel rendelkező üzemeltetők távolról, valós időben tudják nyomon követni a pótkocsi státuszát és helyét. Az opcionális smartboard lehetővé teszi, hogy az olyan lényeges adatok, mint az abroncsnyomás, a hasznos teher és a fékdiagnosztika közvetlenül a pótkocsin leolvashatók legyenek.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.