PRAKTIKUS MEGOLDÁS AZ ASZFALTOZÁSHOZ ÉS AZ ÖMLESZTETTÁRU-SZÁLLÍTÁSHOZ: A TELJESEN ÁTDOLGOZOTT KÖGEL BILLENŐPLATÓS FÉLPÓTKOCSI

Robusztusabb, rugalmasabb és egyedibb: a Kögel billenő félpótkocsi egy olyan, teljesen átdolgozott kivitelben mutatkozik be a 2022-es Baumán, amely az ügyfelek legfontosabb igényeit tartja szem előtt. Két változat lesz megtekinthető: egy hőszigetelt vályús felépítmény aszfaltburkoláshoz, és egy ömlesztett szállításra alkalmas, hengeres, teljes egészében acél test.

Közzétéve:


A hozzáadott funkciókkal az új kialakítású Kögel billenők még szélesebb körben alkalmazhatók. A karosszéria és az alváz nagy mértékű optimalizálásának célja a fokozottabb tartósság, a kényelem és nagyobb biztonság – mindez a „A gazdaságosság és az ökológia találkozása” vezérelvnek megfelelően.

A csavaros technológia egyéb előnyei mellett: nulla akadály a jármű tisztításában

A Kögel billenői két-, vagy háromtengelyes, acél alvázas pótkocsik esetében az ügyfelek különböző vályúkialakítások közül is választhatnak. Az ömlesztett anyagok szállításához a Kögel teljesen acél, és súlyoptimalizált, acél/alumínium vályúkat kínál. A Kögel intelligens csavarozott technológiája okos anyagkeverést tesz lehetővé, a szerkezet tartós acélpadlóból és könnyű alumínium oldalfalakból áll.

A szigetelés nélküli vályúk esetében a csavarozott csatlakozások körüli koszfelhalmozódás kiküszöbölésének érdekében a Kögel az új pótkocsi generációhoz szennyeződéselhárítókat kínál. Ezekkel nemcsak a vályú külső fala lesz könnyebben tisztítható, de maga a pótkocsi a vállalat vonzó reklámhordozójává és futurisztikus dizájntárgyává lép elő. Nem utolsósorban azért, mert a katódos merülőlakkozású bevonat rendkívül hatékonyan ellenáll a korróziónak, és mert a váz és a vályú külön költség nélkül az ügyfél színére festhető.

Az összes Kögel billenőkocsi hátsó ajtaja átdolgozásra került. Mostantól négy milliméter vastag, nagy szilárdságú kopásálló HB450 acélból készülnek, hajlítószilárdságuk így a legkeményebb körülmények között is rendkívül magas. Az összecsukható, szennyeződésgátló profilú standard aláfutásgátló további ütközőket kapott, így tökéletesen egybesimul a gumival.

Kényelmesebb használat, fokozott munkavédelem

A Kögel számos megoldással javította a felhasználói kényelmet és optimalizálta a munkavédelmet. A billenőplató mellfalán lévő csatlakozó konzol például előbbre került, így a vezetőnek többé nem kell a plató alá másznia a tápvezetékek csatlakoztatásához. Ezentúl kényelmesen elérhetőek a platóról, vagy a vontatóról. A feltekerhető ponyvát központi zárral látták el, és a platóról működtethető, amelyhez kényelmesen hozzá lehet férni a szabványos, összecsukható létra segítségével.

A lámpa felszereltség tökéletes megvilágítást biztosít munka és manőverezés közben. Két, opcionális tolatólámpa és két, opcionális LED munkalámpa világítja meg a pótkocsi mögötti és melletti területet.

Szélesebb körű felhasználási lehetőség útépítéseken

A hőszigetelt aszfaltvályúval ellátott Kögel billenők más, kifejezetten az útépítéshez tervezett, saját fejlesztésekkel is rendelkeznek. A külső, beállítható irányítással ellátott új aszfaltszóró segítségével a kibocsátott mennyiség olyan pontosan szabályozható, hogy még a legkisebb aszfaltozási munkák is könnyen kivitelezhetők.

A szórófej irányvezetői nem érintkeznek az aszfalttal, ezért kevés karbantartást igényelnek. A kevert anyag fröccsenő víz elleni védelméről további védőlap gondoskodik, a távirányítással működő elektromos tolótető pedig gyors és hatékony záródással akadályozza meg az anyag lehűlését.

A végfalon lévő őrölt anyag elleni ponyva megakadályozza, hogy az útmaró szállítószalagjáról leeső ömlesztett anyag megrongálja a hátsó ajtót. A ponyva könnyűszerrel kezelhető a földről, egy kéz elegendő a rögzítéshez, oldáshoz.

Az új aszfaltozó modellekhez adaptált hátsó lámpák

A több optimalizált megoldás jelentős előnyökkel szolgál a mindennapi gyakorlat során. A hátsó lámpák mostantól elég magasan vannak felszerelve ahhoz, hogy megfeleljenek az új aszfaltburkoló modellek és a legkülönfélébb billenőkocsis forgatókönyvek követelményeinek.

A felárért pneumatikusan működtethető aláfutásgátló hatékonyan védi a hátsó lámpákat a felhajtott állapotban bekövetkező esetleges sérülésektől. A támasztólábon egy konzol található a leválasztószer permetező biztonságos szállításához. A tágas szerszámosládában egyéb segédeszközök is tárolhatók.

Alumínium toldások a hasznos teher növeléséhez

A Kögel billenős félpótkocsi modelljei kiemelkednek a versenytársak közül már csupán a nagy hasznos teherbírásukkal is. Azoknak, akiknek ennél mégis többre van szükségük, az alumíniumból készült tartozékok segítségével, például támasztó merevítőkkel, légtartályokkal és keréktárcsákkal még tovább csökkenthető az önsúly.

Ez a befektetés még üresjáratokon is megtérül az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás révén. Az első tengelyen lévő emelőszerkezet üresjáratokon is kedvezően hat a fogyasztásra, megrakott pótkocsi esetén pedig további vonóerő támogatásként szolgál kihívást jelentő terepen.

Teljes kontroll: a Kögel Telematics és okostábla

Minden Kögel pótkocsi alapfelszereltségének része a Kögel Telematics hardver. A telematikai szolgáltatási szerződéssel rendelkező üzemeltetők távolról, valós időben tudják nyomon követni a pótkocsi státuszát és helyét. Az opcionális smartboard lehetővé teszi, hogy az olyan lényeges adatok, mint az abroncsnyomás, a hasznos teher és a fékdiagnosztika közvetlenül a pótkocsin leolvashatók legyenek.

Megosztom másokkal

PRAKTIKUS MEGOLDÁS AZ ASZFALTOZÁSHOZ ÉS AZ ÖMLESZTETTÁRU-SZÁLLÍTÁSHOZ: A TELJESEN ÁTDOLGOZOTT KÖGEL BILLENŐPLATÓS FÉLPÓTKOCSI

Robusztusabb, rugalmasabb és egyedibb: a Kögel billenő félpótkocsi egy olyan, teljesen átdolgozott kivitelben mutatkozik be a 2022-es Baumán, amely az ügyfelek legfontosabb igényeit tartja szem előtt. Két változat lesz megtekinthető: egy hőszigetelt vályús felépítmény aszfaltburkoláshoz, és egy ömlesztett szállításra alkalmas, hengeres, teljes egészében acél test. A hozzáadott funkciókkal az új kialakítású Kögel billenők még szélesebb … Continued

A SOKOLDALÚ MEGOLDÁS ÉPÍTŐANYAG-SZÁLLÍTMÁNYOZÁSHOZ: A KÖGEL ALAKÍTHATÓ PLATÓS FÉLPÓTKOCSI SOKFÉLE MEGOLDÁST KÍNÁL

A Kögel Multi az építőanyagok és időjárásálló rakományok szállítására szolgáló platóspótkocsi-sorozat bevált, sokoldalúan használható felépítményváltozata. Leszerelhető felépítményelemeinek köszönhetően a Multi túlméretes, azaz túl széles vagy túl hosszú rakományok szállítására is alkalmas. A Kögel a világ első számú építőipari szakkiállításán, a 2022. október 24. és 30. között Münchenben megrendezésre kerülő Baumán mutatta be, mit tud a … Continued

Új kazahsztáni forgalmazójával a Ford Trucks előtt megnyílik Eurázsia „központi folyosója”

Újonnan alapított forgalmazója, a kazahsztáni székhelyű Turbo Trucks Kazakhstan által a Ford Trucks, a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája kiterjeszti nemzetközi szolgáltatásait Eurázsia fontos közúti fuvarozási átjáróján keresztül. A Ford Trucks célja megbízható, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtani a modern Selyemútként is emlegetett „Középső közlekedési folyosó” piacain, a nemzetközi kereskedelem egyik kulcsfontosságú útvonala mentén.

A Ford Trucks bejelentette az első üzemanyagcellás F-MAX modelljének fejlesztését

A nulla károsanyag-kibocsátás elérése érdekében tett erőfeszítéseit megsokszorozva a Ford Trucks felvette stratégiai partnerei közé az üzemanyagcella-szállító és -fejlesztő Ballard Power Systems vállalatot. Az együttműködés az Európai Unió által kezdeményezett Horizon Europe ZEFES projekt egyik meghatározó eleme. A Ford Trucks célja az első üzemanyagcellás elektromos (FCEV) F-MAX megalkotása az innovatív együttműködés keretében.

Billencsfélpótkocsik nagymestere

Közel húsz éve gyárt billenőfelépítményes és rakoncás pótkocsikat, illetve mezőgazdasági dollykat a lengyelországi Nysa városában működő MEGA, amely 2017 óta a méltán elismert Benalu cégcsoport tagja. A MEGA termékek magyarországi importőre pedig a Delta-Truck Kft., amelynek széles haszonjármű-kínálatát immár három éve gazdagítják ezek a kiváló minőségű pótkocsik.