Optimális megoldást nyújtó félpótkocsik

Kiválóan illik az eddigi üzemeltetési tapasztalatok alapján a Waberer’s cégcsoport közel négyszáz Kögel félpótkocsija a társaság szlogenjéhez, amely magyarul így hangzik: optimális megoldás. Ugyanis Szili Ferenc, a Waberer’s International Nyrt. flottamenedzsere, Kranyik József, a Waberer’s International Nyrt. műszaki szakigazgatója és Barakonyi Gergő, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. konténerszállítási üzletágának vezetője elégedetten nyilatkozott ezekről a járművekről.

Közzétéve:

Jelenleg a Waberer’s International Nyrt. járműparkjában 100 intermodális és 277 FlexiUse mega kivitelű függönyponyvás félpótkocsi, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. kötelékében pedig hét fix, ultrakönnyű, 40 lábas konténerszállító és egy ADR-es tartánykonténer-szállító alvázas félpótkocsi viseli a szakmai körökben jól csengő Kögel márkanevet. Sajátosságaikat illetően az intermodális modellek kíséret nélkül vasúti kocsikon is szállíthatók, míg a FlexiUse járműveknek állítható az utazási tetőmagasságuk. A konténerszállító alvázas félpótkocsik túlsúlyos, 40 lábas konténerek fuvarozásánál 1-1,5 tonnával kisebb össztömeget eredményeznek, többek között azáltal, hogy nem rendelkeznek felesleges alkatrészekkel. További előnyük, hogy nem kell állítgatni ezeket. A cégek profiljának megfelelően a függönyponyvás járművek évi 100-120 ezer, míg a konténerszállító alvázas modellek 70-100 ezer kilométer futást teljesítenek.

A döntés háttere

A cégcsoport képviselői több kiemelt szempontot is felsoroltak, amelyek mentén a tendereken a Kögel termékek kerültek ki győztesként. Ilyenek a gazdasági jellemzők, beleértve a beszerzési és a visszavásárlási árat, a megfelelés a Waberer’s cégcsoport félpótkocsikra vonatkozó követelményeinek, az áru- és közlekedésbiztonsági tulajdonságok, mint például a lopásvédelem, a Code XL tanúsítvány, a tárcsafékrendszer és az OptiTire abroncsnyomás-figyelés, a garancia, a saját szervizelhetőség, valamint a funkcionalitás.

Kedvező tapasztalatok

A Waberer’s cégcsoportnál két éve üzemelnek a Kögel félpótkocsik. A tapasztalatok alapján ezek az eszközök műszakilag jól viselik az igénybevételt, csupán elvétve fordultak elő garanciális problémák, egyszerű a karbantartásuk, valamint mérsékeltek az üzemeltetési költségeik. A konténerszállító modelleknél pedig még nem is jelentkeztek meghibásodások. Az esetleges karambolos javítások alkalmával kedvező, hogy az utóbbi időben javult az alkatrészellátás gyorsasága és gyarapodott a hazai raktárkészlet, hiszen így hamarabb visszaállíthatók a munkába a járművek. A cégcsoport gépkocsivezető munkatársai is elégedettek a Kögel félpótkocsikkal. Előnyösnek találják, hogy ezeknél a járműveknél könnyebb a rakoncák mozgatása, könnyebben futnak a görgők és jobb a fordulékonyságuk. Továbbá dicsérik a tartánykonténer-szállító modell kényelmesen használható hátsó fellépőjét.

Arculatváltás

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a Kögel félpótkocsik a cégcsoport új szlogenjéhez is méltók lesznek, amely a Your success in motion, magyarul Mozgásban az Ön sikere. Persze nemcsak a jelmondat változik meg hamarosan, hanem a vállalatcsoport neve is, ami a Nexways lesz. Marad viszont a jellegzetes kék-sárga színvilág és a mosolygó napocska, ám utóbbinak kicsit frissítik a megjelenését. Az arculatváltás pedig azért szükséges, mert a korábbi tulajdonos, Wáberer György 2016 közepén távozott a társaságtól, majd idén márciusban megvonta a névhasználati jogot. Három év haladékot adott a cégcsoportnak a változás végrehajtására.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.