MEGA billenős félpótkocsik a Dani-Sped Kft-nél

Nagy teherbírás, kedvező ár-értékarány, időtálló konstrukció

2019 nyarán jelent meg a Delta-Truck Kft. kínálatában, a lengyel MEGA cég pótkocsi kínálata, amely 2016 óta a közismert Benalu cégcsoport tagja és jelentős gyártástechnológiai fejlesztéseket hajtottak végre, de a gyártmánykínálat is bővült, valamint kiemelt szempont, a vevőspecifikus megoldások.

Közzétéve:


Hazai igényekre szabva

A Delta-Truck Kft. kínálatába immáron a teljes MEGA gyártmánykínálat szerepel. Ezen belül a legfontosabb és legszélesebb kínálatot a mezőgazdasági- és építőipari célú, billenős félpótkocsik jelentik, de vannak a hulladék újrahasznosításában (akár bontási törmelékhez) alkalmazható típusok is. Továbbá, megtalálhatók a nyerges- és vonóháromszöges rönkszállítók, valamint a mezőgazdasági betakarításoknál, rövid távú terményszállításnál használható dolly-k, a nyerges félpótkocsik traktorral történő vontatatásához.

A MEGA gyártmányok értékesítése, szervizelése, alkatrész-ellátása ugyanolyan feltételekkel zajlik, mint a Delta-Truck Kft. által forgalmazott más márkák esetében. Ebbe egyaránt beletartozik a garanciális és a garanciális időn túli javítások.

A MEGA félpótkocsik kedvező önsúly-raksúly aránnyal rendelkeznek, az új acél szerkezetű alvázak már versenyképesek a korábbi alumínium alvázakkal és szilárdságuk sem csökkent. A Benalu cégcsoportban már jól bevált, alumínium szerkezetű billenős felépítmények nagy csavaró szilárdsággal rendelkeznek, felületük és a padlólemez kiváló kopásálló. A padlólemez leggyakrabban 7 milliméteres, ez egyaránt alkalmas építőipari és mezőgazdasági célokra, sőt portálajtós, rámpáról is rakodható kivitelnél targoncával is járható, a hátsó részen koptatóréteggel. A belső keresztmetszet 2464 milliméter, azaz két euroraklap szélességű. Szériában kombi ajtós, azaz mindkét portálajtón van gabonaablak és billentéskor, kerettel együtt egyben nyílnak. A ponyvázás szériában kézi kurblis, a motoros változat rendelhető. Az acél gólyalábak, könnyűfém felnik és emelhető első tengely szintén a szériakivitel része.

A piaci igény azt mutatja, hogy a 38-42 köbméter az a térfogat, ami a legjobban kihasználható: a gabonafélék már gazdaságosan szállíthatók súlyra és térfogatra, ugyanakkor ömlesztett építőanyagokhoz szintén alkalmasak, ha nincs betakarítási szezon. Ugyanakkor már elég alacsony az oldalfal is, hogy a homlokrakodótól ne sérüljön meg. Az önsúly 5200-5300 kilogramm körül alakul. A legutóbbi eladás a MEGALIGHT 3-KD típusból volt, amelyek 42-60 köbméteres térfogattal készülnek, maximum 10,38 méteres felépítményhosszal.

A MEGA cég rendszeresen tart készleten szinte minden típusból, a lehető leggyorsabb szállítás érdekében.

MEGA félpótkocsik a Dani-Sped Kft-nél

A vállalkozás 1993-tól végez fuvarozói, szállítmányozói tevékenységet. Legelőször kis családi vállalkozásként indult, majd folyamatosan fejlődve, 2009-től Dani-Sped Kft. néven működik és napjainkra az ország meghatározó fuvarozójává nőtte ki magát. A munkatársakkal együtt azon dolgoznak, hogy a meglévő, és az új partnereik érdekeit figyelembe véve, a lehető leghatékonyabb szolgáltatást nyújtsák a fuvarozás területén, nagy hangsúlyt fektetve a teherautók tisztaságára illetve kihasználtságára.

A piaci pozíció megerősítése érdekében folyamatos fejlődésre, fejlesztésekre van szükség. A szolgáltatások színvonalának emelése illetve nyomon követése érdekében, saját járműveiket GPS-alapú műholdas járműkövető rendszerrel szerelték fel.

A folyamatosan változó fuvarpiaci igények felmérése, követése és kiszolgálása elengedhetetlen, ezért törekszenek a megbízók igényei és számukra a legmegfelelőbb fuvarozási módot, gépkocsi típust, költség hatékony megoldást ajánlani. Nagyon fontos a partnerekkel fenntartott személyes kapcsolat, és az elvárásoknak megfelelő folyamatos, pontos tájékoztatás. A szolgáltatásokat az elvárásoknak megfelelően fejlesztik, a megrendelők igényei alapján.

A cég vezetése a szállítmányozott élelmiszer alapanyag biztonságos szállítás kielégítése érdekében 2015-től a GMP+B4, GMP+B3 irányítási rendszert üzemeltet.

A cég gépjárműparkja saját tulajdonú, 41 darab Scaniával rendelkezik, ebből 16 darab nyerges vontató, amelyekhez egységesen 55 köbméteres, gabonaszállító félpótkocsi tartozik, azokból, 13 darab MEGA gyártmányú, a legutóbbi 2 darabos beszerzéssel együtt, a Delta-Truck Kft-től. Továbbá, a flottában üzemel még összesen 26 darab, vonóháromszöges, pótkocsis szerelvény is. A szerelvények teherbírása 24,5-26 tonna, egyaránt alkalmasak ömlesztett, illetve raklapos áruk vagy Big-Bag áruk szállítására is.

Emellett az ország teljes területén rendelkeznek stabil alvállalkozói körrel, amely 80-100 darabos járműállománnyal segítik a munkákat.  A belföldi ömlesztett áru szállítmányozás specializációja mellett dinamikusan fejlesztik a nemzetközi közúti árufuvarozási tevékenységüket is.

Ömlesztett mezőgazdasági termékek mellett (gabonafélék, olajos magvak, műtrágya, stb.) darab és csomagolt termékek export-import szállítmányozását is végezik. A központi telephely Törökszentmiklóson található, ahol saját szerviz és üzemanyagtöltő állomás szintén rendelkezésre áll, további üzleti lehetőségeket biztosítva. Mind szaktudással, mind szakmai tapasztalatokkal és modern gépparkkal kívánnak minél magasabb szintű szolgáltatást nyújtani már meglévő és új ügyfeleik számára.

A Delta-Truck Kft-vel, az ő megkeresésükre kerültek kapcsolatba, mivel tudomásukra jutott, hogy a vállalkozás már használ MEGA márkájú félpótkocsikat használ és időközben a Delta-Truck Kft. is elkezdte forgalmazni a MEGA pótkocsikat. Már 2018. februárjában beszerzésre került az első MEGA márkájú félpótkocsit majd 2019. júniusában további 3 darabot vásároltak. Ár és értékarányba nézve ezen pótkocsik voltak a legkedvezőbbek.

Féléves intenzív használat után döntöttek, úgy hogy 2019 folyamán még további 9 darab, 55 köbméteres, MEGA félpótkocsi beszerzéséről, amelyek leszállítása 2019. októberéig megtörtént. Mind a 13 darab félpótkocsi saját tulajdonú és további MEGA márkájú pótkocsik beszerzését tervezik a 2020-as évre. Másfél éves tapasztalat alapján ezen pótkocsik napi rendeltetésszerű üzemeltetés mellett a várt teljesítményt nyújtották, mindenféle technikai probléma nélkül.

 

Megosztom másokkal

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.