Kögel telematika 2017, abroncsfelismeréssel

Bővülő szolgáltatási kör, az áttekinthetőbb logisztikáért.

A Kögel, a lyoni Solutrans 2017 szakkiállításon mutatta be új, kibővített telematikai szolgáltatását a félpótkocsikhoz kapcsolódóan, amely természetesen már a hazai Delta-Truck Kft-nél is elérhető az ügyfelek számára, számos más egyéb szolgáltatással együtt.

Közzétéve:

A Delta-Truck Kft. idestova 10 éve látja el a Kögel pótkocsik teljes kínálatának magyarországi értékesítését és teljes körű szervizszolgáltatásait. Azonban a versenyképességben, a megbízhatóságban nemcsak a magas műszaki színvonalú gyártmányokon, hanem a hozzájuk kapcsolódó, egyéb műszaki megoldásokon és más szolgáltatások szintén fontos szerepet játszanak.

A Kögel Trailer-Telematikmodul (KTTM) már idehaza is egyre szélesebb körben elterjedt berendezés, amely jelentős mértékben növeli a szállítás hatékonyságát, növeli a logisztikai láncok ellátási biztonságát. Non-stop, az év minden napján és percében számtalan információt képes adni, közvetíteni a félpótkocsikra vonatkozóan, mint például a GPS koordináták, aktuális futásteljesítményt, haladási sebességet, az abroncsnyomások és hőmérsékletük, tengelyterheléseket, a fékek állapotát, a raktér hőmérsékletét, raktérnyitást, míg billenős kiviteleknél a puttony hőmérsékletét, az össze- vagy szétkapcsolt állapotot, azaz elvontatásos lopásvédelmet. Ezáltal különböző kimutatások, statisztikák készíthetők a fuvarokra vonatkozóan, numerikus, grafikus, térkép alapú stb. formában. A helymeghatározási funkció kiegészíthető úgynevezett „geokerítéssel”, amely riasztást ad, ha a jármű elhagyja az előre meghatározott útvonalat vagy területet. A számos funkció egyéni igényre szabható, bármikor bővíthető, olyan kiegészítő adatok becsatolásával, mint például a vontató vagy hűtőaggregát akkumulátorainak az állapota.

A fenti szolgáltatási kör most egy újabb, az üzemeltetéshez, szervizeléshez kapcsolódó programmal bővült: a gumiabroncsok felismerésével. Ennek alapja maga az LDL rendszerű abroncsnyomás-érzékelő rendszer, amely a gumiabroncsok nyomásán kívül már a gumiabroncsok felszerelt helyzetét, az abroncsok másik pozícióra vagy másik pótkocsira történő átszerelését is képesek jelezni, nyomon követni. Ez akár saját, vagy idegen műhelyben történő javításnál, vagy útszéli cserénél szintén azonnal, valós időben jelzi a változásokat az adott járművön, precízebbé téve az üzemeltetéshez kapcsolódó nyilvántartásokat.

Továbbá, abroncscsere vagy átszerelés esetén nincs szükség a nyomásérzékelők újraprogramozására, mert a jeladók automatikusan felismerik a változásokat. A már meglévő, 2017 4. negyedétől korábbi Kögel félpótkocsikon elegendő a régi abroncsnyomás jeladókat kicserélni és a telematikai egységen egy szoftverfrissítést végrehajtani.

A telematikai-csomag minden Kögel gyártmányú félpótkocsihoz illeszkedik, ezen belül a funkciók egy része egységes, míg másik csoportjuk alkalmazásfüggő: például dobozos, hűtős, ponyvás, billenős.

A jelzéseket, riasztásokat a KTTM beállítástól függően, SMS-ben vagy E-mailen, vagy mindkét formában továbbítja a megadott helyre, személynek, fuvarszervező, flottamenedzser vagy szakműhely. Sőt, az információkat személyre szabva – beosztástól, hatáskörtől függően –  szelektálni lehet a Kögel Webportál vagy a flottairányító-rendszer segítségével, így szükség szerint azonnali intézkedésre is lehetőség nyílik. A folyamatos ellenőrzés helyett, beállított időközönként vagy bármilyen változás esetén, úgynevezett RSS üzenetként szintén meg tudja küldeni az adatokat. A Kögel weblapján maximum 24 hónapra visszamenőleg történik adattárolás. Az adatok lekérdezése mobil eszközökkel – okostelefonokon és táblagépeken – szintén lehetséges. Az alkalmazás ingyen letölthető Apple és Androidos készülékekre.

A Kögel telematikai rendszere nemcsak az új félpótokhoz rendelhető, de akár utólag is beépíthető a már flottában futó félpótkocsikra, ezáltal hozzásegítve a fuvarozókat egy egységes rendszer kialakításhoz. A Kögel gyár hosszú távú piaci stratégiája, hogy Európai egyik piacvezető pótkocsigyártójává váljon

A hazai fuvarozók számára, a Delta-Truck Kft. szigetszentmiklósi telephelye, szervize nyújt ebben és még számos más szolgáltatásban segítséget, legyen szó új vagy már használatban lévő félpótkocsiról, beleértve a bérelt járműveket is. Az igénybe vehető szolgáltatások sora igen széles, kezdve a műszaki- és eredetiség vizsgától, a járműdiagnosztikán és futómű-ellenőrzésen és beállításon át, egészen a gumiabroncs-szerelésig. Ez utóbbihoz kapcsolódóan már igénybe vehető az új abroncspozíciót is felismerő rendszer beépítése is.

A pótkocsik időszakos karbantartása, szervizelése mellett, karambolos javításokat is végeznek és nemcsak kárfelvétellel és teljes körű, biztosítási ügyintézéssel, hanem szükség esetén, non-stop műszaki mentéssel is kiegészítve.

A Delta-Truck Kft. Kögel pótkocsik értékesítése és szervizelése terén végzett tevékenységét is egyértelműen alátámasztja, hogy 2017 tavaszán, az időszakos járműcsere-program és fejlesztés keretében összesen 100 darab, Kögel függönyponyvás, 3 méter belmagasságú, kombinált fuvarozásra is (vasút / hajó) alkalmas félpótkocsit értékesítettek a Waberer’s International Zrt. részére.

 

K.B.

 

forrás: http://www.camiontruck.hu/

Megosztom másokkal

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.