Kögel telematika 2017, abroncsfelismeréssel

Bővülő szolgáltatási kör, az áttekinthetőbb logisztikáért.

A Kögel, a lyoni Solutrans 2017 szakkiállításon mutatta be új, kibővített telematikai szolgáltatását a félpótkocsikhoz kapcsolódóan, amely természetesen már a hazai Delta-Truck Kft-nél is elérhető az ügyfelek számára, számos más egyéb szolgáltatással együtt.

Közzétéve:

A Delta-Truck Kft. idestova 10 éve látja el a Kögel pótkocsik teljes kínálatának magyarországi értékesítését és teljes körű szervizszolgáltatásait. Azonban a versenyképességben, a megbízhatóságban nemcsak a magas műszaki színvonalú gyártmányokon, hanem a hozzájuk kapcsolódó, egyéb műszaki megoldásokon és más szolgáltatások szintén fontos szerepet játszanak.

A Kögel Trailer-Telematikmodul (KTTM) már idehaza is egyre szélesebb körben elterjedt berendezés, amely jelentős mértékben növeli a szállítás hatékonyságát, növeli a logisztikai láncok ellátási biztonságát. Non-stop, az év minden napján és percében számtalan információt képes adni, közvetíteni a félpótkocsikra vonatkozóan, mint például a GPS koordináták, aktuális futásteljesítményt, haladási sebességet, az abroncsnyomások és hőmérsékletük, tengelyterheléseket, a fékek állapotát, a raktér hőmérsékletét, raktérnyitást, míg billenős kiviteleknél a puttony hőmérsékletét, az össze- vagy szétkapcsolt állapotot, azaz elvontatásos lopásvédelmet. Ezáltal különböző kimutatások, statisztikák készíthetők a fuvarokra vonatkozóan, numerikus, grafikus, térkép alapú stb. formában. A helymeghatározási funkció kiegészíthető úgynevezett „geokerítéssel”, amely riasztást ad, ha a jármű elhagyja az előre meghatározott útvonalat vagy területet. A számos funkció egyéni igényre szabható, bármikor bővíthető, olyan kiegészítő adatok becsatolásával, mint például a vontató vagy hűtőaggregát akkumulátorainak az állapota.

A fenti szolgáltatási kör most egy újabb, az üzemeltetéshez, szervizeléshez kapcsolódó programmal bővült: a gumiabroncsok felismerésével. Ennek alapja maga az LDL rendszerű abroncsnyomás-érzékelő rendszer, amely a gumiabroncsok nyomásán kívül már a gumiabroncsok felszerelt helyzetét, az abroncsok másik pozícióra vagy másik pótkocsira történő átszerelését is képesek jelezni, nyomon követni. Ez akár saját, vagy idegen műhelyben történő javításnál, vagy útszéli cserénél szintén azonnal, valós időben jelzi a változásokat az adott járművön, precízebbé téve az üzemeltetéshez kapcsolódó nyilvántartásokat.

Továbbá, abroncscsere vagy átszerelés esetén nincs szükség a nyomásérzékelők újraprogramozására, mert a jeladók automatikusan felismerik a változásokat. A már meglévő, 2017 4. negyedétől korábbi Kögel félpótkocsikon elegendő a régi abroncsnyomás jeladókat kicserélni és a telematikai egységen egy szoftverfrissítést végrehajtani.

A telematikai-csomag minden Kögel gyártmányú félpótkocsihoz illeszkedik, ezen belül a funkciók egy része egységes, míg másik csoportjuk alkalmazásfüggő: például dobozos, hűtős, ponyvás, billenős.

A jelzéseket, riasztásokat a KTTM beállítástól függően, SMS-ben vagy E-mailen, vagy mindkét formában továbbítja a megadott helyre, személynek, fuvarszervező, flottamenedzser vagy szakműhely. Sőt, az információkat személyre szabva – beosztástól, hatáskörtől függően –  szelektálni lehet a Kögel Webportál vagy a flottairányító-rendszer segítségével, így szükség szerint azonnali intézkedésre is lehetőség nyílik. A folyamatos ellenőrzés helyett, beállított időközönként vagy bármilyen változás esetén, úgynevezett RSS üzenetként szintén meg tudja küldeni az adatokat. A Kögel weblapján maximum 24 hónapra visszamenőleg történik adattárolás. Az adatok lekérdezése mobil eszközökkel – okostelefonokon és táblagépeken – szintén lehetséges. Az alkalmazás ingyen letölthető Apple és Androidos készülékekre.

A Kögel telematikai rendszere nemcsak az új félpótokhoz rendelhető, de akár utólag is beépíthető a már flottában futó félpótkocsikra, ezáltal hozzásegítve a fuvarozókat egy egységes rendszer kialakításhoz. A Kögel gyár hosszú távú piaci stratégiája, hogy Európai egyik piacvezető pótkocsigyártójává váljon

A hazai fuvarozók számára, a Delta-Truck Kft. szigetszentmiklósi telephelye, szervize nyújt ebben és még számos más szolgáltatásban segítséget, legyen szó új vagy már használatban lévő félpótkocsiról, beleértve a bérelt járműveket is. Az igénybe vehető szolgáltatások sora igen széles, kezdve a műszaki- és eredetiség vizsgától, a járműdiagnosztikán és futómű-ellenőrzésen és beállításon át, egészen a gumiabroncs-szerelésig. Ez utóbbihoz kapcsolódóan már igénybe vehető az új abroncspozíciót is felismerő rendszer beépítése is.

A pótkocsik időszakos karbantartása, szervizelése mellett, karambolos javításokat is végeznek és nemcsak kárfelvétellel és teljes körű, biztosítási ügyintézéssel, hanem szükség esetén, non-stop műszaki mentéssel is kiegészítve.

A Delta-Truck Kft. Kögel pótkocsik értékesítése és szervizelése terén végzett tevékenységét is egyértelműen alátámasztja, hogy 2017 tavaszán, az időszakos járműcsere-program és fejlesztés keretében összesen 100 darab, Kögel függönyponyvás, 3 méter belmagasságú, kombinált fuvarozásra is (vasút / hajó) alkalmas félpótkocsit értékesítettek a Waberer’s International Zrt. részére.

 

K.B.

 

forrás: http://www.camiontruck.hu/

Már 48 országban van jelen a Ford Trucks

A Ford Trucks a fontos piacokon való sikeres nyitás érdekében, amelynek célja a teljes európai jelenlét kialakítása, Dániával folytatja stratégiai növekedését. Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa után a Ford Trucks a skandináv térséget veszi célba a dán piacra való belépéssel, amivel a márka 48-ra emeli a piacai számát.

Hozzáértő kezekben

Idén februártól már Szlovákiában is a Delta-Truck látja el a Kögel pótkocsigyártó importőri képviseletét. A márkával hazánkban már közel két évtizedes tapasztalattal rendelkező cégcsoport kibővített szervizhálózattal, jól felkészült értékesítői csapattal és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal igyekszik biztosítani a Kögel előkelő pozícióját a szlovák piacon.

Karitatív karácsony

Idén is folytatta hagyományos társadalmi felelősségvállalási programját a Delta-Truck / VIARENT cégcsoport. Ezúttal a rászoruló társadalmi rétegeket segítő Oltalom Karitatív Egyesült számára nyújtottunk át egy körülbelül félmillió forint értékű természetbeni adományt, amelyet leányvállalatunk, a VIARENT Kft. negyedmillió forint pénzadománnyal egészített ki.

Ford Trucks színekbe öltözött a Lánchíd

Nem túlzás történelmi pillanatnak nevezni egy híd életében a terhelési próbát. A Lánchíd esetében nem a mostani volt az egyetlen ilyen esemény, de a november 12-én lebonyolított teszt mind közül talán a legkomplexebb volt és ehhez a Ford Trucks is hozzájárult.