Kögel Cargo Coil, Cargo Coil Rail– megújult félpótkocsik

+150 kilogramm rakomány – Rugalmas, költséghatékony megoldások a Delta-Truck Kft. kínálatában.

Közzétéve:

A Kögel tavaly frissítette, korszerűsített teljes gyártmánypalettáját, a minőség, a költséghatékonyság és értékállóság jegyében, amelyek azonnal bevezetésre kerültek a hazai pótkocsi piacon is és a tekercságyas kivitelek átdolgozott változati szintén elérhetők.

A legnagyobb kihívást mindig a nagy fokú szerkezeti szilárdság, a minél nagyobb hasznos teherbírás és lehető legkisebb önsúly hármasa adja. A legújabb Cargo Coil minimális önsúlya 6650 kilogramm, a vasúti szállításra is alkalmas Cargo Coil Rail alapváltozata 6900 kilogramm. A tekercságynál az új, alacsonyabb, 435 milliméteres hossztartó nemcsak súlycsökkentést eredményezett, hanem alacsonyabb teljes magasságot is, de azonos belmagasság mellett. Így a raktérfogat nem csökkent, ha például raklapos árukat kell szállítani.
Mindkettőnek javult az ívmeneti stabilitása, a hegesztett keretváznak köszönhetően, míg a teljes szélességű kereszttartók nagy hasznos teherbírást és pontszerű terhelést biztosítanak. A szériában 7,2 méter hosszú tekercságy 0,9-2,1 méter átmérőjű lemeztekercsek, valamint szálanyagkötegek szállítását teszi lehetővé. A maximális mechanikai terhelhetőség 30 tonna –, 1,5 méteres szakaszon –, ugyanennyi a maximális teherbírás, legfeljebb 45 tonnás szerelvény-össztömeg mellett.

A rakományok biztonságos rögzítését a tekercságy elejétől egy-egy pár rakoncazseb található, 2050 milliméterenként, kivehető négyzetes rakoncákhoz. Opcióban 5 vagy 8 pár rakoncazseb rendelhető. További opciók a 8 rakoncazseb a külső vázszerkezetben, valamint 2 vagy 4 rakoncazseb a homlokfal mögött. A teljes vázszerkezet szilárdságát a keskenyebb és erősebb, a rakfelület végét lezáró lemez, valamint elöl a csatlakozókonzol (levegő és elektromos) szintén növelik –, az erőhatásokat a hossztartón át, a teljes vázszerkezetre továbbítják.
Az új külső vázprofil jelentősen megkönnyíti a rakományok rögzítését a Vario-Fix pontokkal és a ponyvazárást sem akadályozzák, sőt igény szerint oldalfal is rendelhető. Összesen 13 pár rögzítőszem áll rendelkezésre szériában, opcióban rögzítőhoroggal (2500/4000 kg teherbírással választható). A függönyponyvázat és horgainak rögzítőhevederei egyaránt aramidszálas erősítéssel készülnek.

A Kögel Cargo Coil Rail alapjaiban ugyanaz, mint a fenti kivitel, a lényeges különbségeket a vasúti átrakodáshoz való 4 darab emelőfül, az erre alkalmas tengelyek, valamint 4 pár, egyenként 12 tonna terhelhetőségű rögzítőszem jelenti, kompon történő szállításhoz. A rakományrögzítés teljesíti a DIN EN 12642 Code XL-t, a 2,55 és 2,7 méteres belmagasság pedig a vasúti P385 és P400 előírást. Mindkét típus közös jellemzője, hogy a homlokfal és függőleges oldalszegélye és a hátsó portálajtók kerettel együtt egyaránt alumíniumból készülnek a súlycsökkentés érdekében. Súlycsökkentést eredményez még az emelhető tetőszerkezet opcionális kivitele is (elöl 8×25 mm, hátul 4×50 mm lépcsőzetességgel emelhető). Így a 2,7 méteres belmagasság elöl 2,9 méterig, míg hátul 2,95 méterig állítható általános, nem tekercses, köteges fuvarok esetében. A teljes vázszerkezet és a tengelyek a már közismert KTL-es felületkezelési eljárással védettek. A Delta-Truck Kft. a Kögel magyarországi márkaképviseletét és márkaszerviz feladatait látja el, a pótkocsicentrum-üzletágon belül. Ezáltal a kereskedelem és a javítás terén egyaránt maximális színvonalat nyújt ügyfeleinek, a rugalmas és versenyképes árufuvarozás érdekében.

 

Delta-Truck Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Leshegyi Ipari Park 13.
Tel.: +36/24/50-22-22 • fax: +36/24/50-22-33
www.deltatruck.hu

Forrás: K. B. Reflektor • Camion Truck&Bus • 2018/6 19

 

Megosztom másokkal

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.