Kedvező tapasztalatok, bővülő Kögel-flotta, a rugalmas felhasználás jegyében

Hosszú távú és sikeres partnerség Delta-Truck Kft. és Waberer’s Inernational Nyrt. között.

Közzétéve:

Nemcsak a kisebb-nagyobb családi vállalkozásoknál egyre népszerűbbek a Kögel félpótkocsik különböző típusai, hanem már Magyarország piacvezető és Európa egyik legnagyobb fuvarozó- és logisztikai szolgáltatójánál, a Waberer’s International Nyrt-nél is. A legújabb típusok beszerzése nemcsak a folyamatos fejlődést és megújulást, de költséghatékony és környezetbarát fuvarozást egyaránt szolgálják.

1. Egy év után ismét a Kögelre esett a választás, a függönyponyvás félpótkocsiknál

Az első nagy beszerzés pontosan egy éve, 2017 tavaszán történt, amikor 100 darab daruzható, kombinált fuvarozásra is alkalmas, 3 méter belmagasságú, Kögel Cargo Mega Rail kivitelű, függönyponyvás kivitelű félpótkocsit vásároltak, amelyekkel akkor 4300 darabra bővült a járműflotta. A kapcsolat cseppet sem újkeletű, a Delta-Truck Kft. már évek óta a Waberer’s cégcsoport partnere. A korábbi években a belföldi divíziónk által használt Renault nyerges vontatók és szintén Kögel hűtős félpótkocsik beszerzésében, illetve karbantartásában volt együttműködés.

Az idei újabb nagy beszerzésre írtak alá megállapodást, európai szinten is figyelemre méltó 278 darab Kögel FlexiUse függönyponyvás félpótkocsira. Ebből már 100 darab megérkezett, amelyekkel immáron 200 darab nőtt a Kögel márkájú pótkocsik részaránya és további 78 darab félpótkocsi leszállítása is folyamatban van. A FlexiUse típusok szintén függönyponyvás félpótkocsik, általános darabárus rakományokhoz, DIN EN 12642 XL minősítéssel. Alapban elöl 2,7, hátul 2,8 méter a belmagasság, de az emelhető tetővel ez 3 és 3,05 méterre növelhető, 100 köbméteres térfogatig. A járműpark folyamatosan változik, ezáltal a Waberer’s megbízható, minőségi, ügyfélorientált megoldásokat kínál partnerei számára.

A tavaly tavasszal beszerzett 100 darab, 3 méteres belmagasságú, Kögel Cargo Mega Rail pótkocsik maximum 1 évesek, ezért általános szerviztapasztalatokról még korai lenne nyilatkozni. Az olyan mindennapos meghibásodások esetében – mint például a ponyvaszakadás vagy rakodás közbeni kisebb felépítménysérülés – a Delta-Truck Kft. biztosítani tudja az alkatrészellátást. Másrészről a Kögel gyártmányai tartósak és kedvezőek az üzemeltetési költségeik.

A Waberer’s mindig azonos metódus szerint dönt a járműbeszerzésekről: az éves beszerzési volumenre a Waberer’s tendert ír ki, majd az értékelési eljárás során számos paraméter (pénzügyi, üzemeltetési, folyamatszervezési és egyéb tényezők) mérlegelését követően hozza meg a döntését. A legutóbbi tendereljárást követően, a cégcsoport igazgatósága a Kögelt választotta. A korábbi gyakorlatnak megfelelően EXW szállítás mellett, pénzügyi lízing konstrukcióban szerezték be a félpótkocsikat.

A Waberer’s és a Delta-Truck Kft. között jelentős együttműködés a Kögel márka kapcsán van érvényben. Fontos megemlíteni, hogy a Waberer’s cégcsoporthoz tartozó, Waberer’s Szemerey Logisztikai Kft. (WSZL) ugyancsak vásárolt 2018-ban Kögel Port konténerszállító félpótkocsikat, míg az esetleges átmeneti kapacitáshiányok kezelésére a WSZL megállapodást kötött bérelhető eszközökre, a Delta-Truck cégcsoportjához tartozó VIA Bérautó Kft.-vel.

A Waberer’s Inernational Zrt. számára kiemelten fontos, hogy nemzetközi szinten is biztosítsa elismert hatékonyságát. Ennek megfelelően, az árufuvarozásban részt vevő összes járműtípus alkalmas, bármely nemzetközi flottánk által végzett, normál fuvarfeladatra Európa országaiban. Ezen kívül az intermodális specifikációjú pótkocsik a normál közúti fuvarfeladatok mellett természetesen részt vehetnek az intermodális tevékenységekben is.

A Waberer’s cégcsoport természetesen nyitott a jövőbeni, további együttműködésre is a Delta-Truck Kft.-vel, de a 2019-es évre vonatkozó járműbeszerzési tenderekről egyelőre nincsenek részletes információk.

 

Waberer’s International Zrt.                                                             Delta-Truck Kft.
1219 Budapest,                                                                                 2310 Szigetszentmiklós,
Nagykőrösi út 351.                                                                           Leshegyi Ipari Park,
tel.: 06/1/421-6645                                                                            Leshegy u. 13.
www.waberers.com                                                                          tel.: +36/24/50-22-22
fax: +36/24/50-22-33
www.deltatruck.hu

 

Forrás: Camion Truck & Bus Magazin, K.B.

Már 48 országban van jelen a Ford Trucks

A Ford Trucks a fontos piacokon való sikeres nyitás érdekében, amelynek célja a teljes európai jelenlét kialakítása, Dániával folytatja stratégiai növekedését. Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa után a Ford Trucks a skandináv térséget veszi célba a dán piacra való belépéssel, amivel a márka 48-ra emeli a piacai számát.

Hozzáértő kezekben

Idén februártól már Szlovákiában is a Delta-Truck látja el a Kögel pótkocsigyártó importőri képviseletét. A márkával hazánkban már közel két évtizedes tapasztalattal rendelkező cégcsoport kibővített szervizhálózattal, jól felkészült értékesítői csapattal és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal igyekszik biztosítani a Kögel előkelő pozícióját a szlovák piacon.

Karitatív karácsony

Idén is folytatta hagyományos társadalmi felelősségvállalási programját a Delta-Truck / VIARENT cégcsoport. Ezúttal a rászoruló társadalmi rétegeket segítő Oltalom Karitatív Egyesült számára nyújtottunk át egy körülbelül félmillió forint értékű természetbeni adományt, amelyet leányvállalatunk, a VIARENT Kft. negyedmillió forint pénzadománnyal egészített ki.

Ford Trucks színekbe öltözött a Lánchíd

Nem túlzás történelmi pillanatnak nevezni egy híd életében a terhelési próbát. A Lánchíd esetében nem a mostani volt az egyetlen ilyen esemény, de a november 12-én lebonyolított teszt mind közül talán a legkomplexebb volt és ehhez a Ford Trucks is hozzájárult.