Nyári kamion stop – júliusban ismét életbe lépett

Környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági szempontok is indokolják a korlátozás bevezetését.

Közzétéve:

Nem ismeretlen fogalom a tehergépjárműveket üzemeltetők, valamint a járművezetők számára a kamionstop kifejezés. A 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikat érinti a rendelet, amely szerint a nyári hétvégéken ezek a járművek nem közlekedhetnek. A korlátozás szombatonként délután három órakor lép életbe, és egészen vasárnap este tíz óráig tart július és augusztus folyamán a magyarországi közutakon.

A közlekedésért felelős miniszter vészhelyzetben, valamint kánikula, hőségriasztás idején a kamion stop tilalmat meghatározott időtartamra felfüggesztheti. A nehéz-tehergépkocsik közlekedési korlátozásának részleteit, illetve a kivételeket a 190/2008. (VII.29.) kormányrendelet tartalmazza.

Megosztom másokkal

PRAKTIKUS MEGOLDÁS AZ ASZFALTOZÁSHOZ ÉS AZ ÖMLESZTETTÁRU-SZÁLLÍTÁSHOZ: A TELJESEN ÁTDOLGOZOTT KÖGEL BILLENŐPLATÓS FÉLPÓTKOCSI

Robusztusabb, rugalmasabb és egyedibb: a Kögel billenő félpótkocsi egy olyan, teljesen átdolgozott kivitelben mutatkozik be a 2022-es Baumán, amely az ügyfelek legfontosabb igényeit tartja szem előtt. Két változat lesz megtekinthető: egy hőszigetelt vályús felépítmény aszfaltburkoláshoz, és egy ömlesztett szállításra alkalmas, hengeres, teljes egészében acél test.