Nyári kamion stop – júliusban ismét életbe lépett

Környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági szempontok is indokolják a korlátozás bevezetését.

Közzétéve:

Nem ismeretlen fogalom a tehergépjárműveket üzemeltetők, valamint a járművezetők számára a kamionstop kifejezés. A 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikat érinti a rendelet, amely szerint a nyári hétvégéken ezek a járművek nem közlekedhetnek. A korlátozás szombatonként délután három órakor lép életbe, és egészen vasárnap este tíz óráig tart július és augusztus folyamán a magyarországi közutakon.

A közlekedésért felelős miniszter vészhelyzetben, valamint kánikula, hőségriasztás idején a kamion stop tilalmat meghatározott időtartamra felfüggesztheti. A nehéz-tehergépkocsik közlekedési korlátozásának részleteit, illetve a kivételeket a 190/2008. (VII.29.) kormányrendelet tartalmazza.

Megosztom másokkal

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.