Nyári kamion stop – júliusban ismét életbe lépett

Környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági szempontok is indokolják a korlátozás bevezetését.

Közzétéve:

Nem ismeretlen fogalom a tehergépjárműveket üzemeltetők, valamint a járművezetők számára a kamionstop kifejezés. A 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsikat érinti a rendelet, amely szerint a nyári hétvégéken ezek a járművek nem közlekedhetnek. A korlátozás szombatonként délután három órakor lép életbe, és egészen vasárnap este tíz óráig tart július és augusztus folyamán a magyarországi közutakon.

A közlekedésért felelős miniszter vészhelyzetben, valamint kánikula, hőségriasztás idején a kamion stop tilalmat meghatározott időtartamra felfüggesztheti. A nehéz-tehergépkocsik közlekedési korlátozásának részleteit, illetve a kivételeket a 190/2008. (VII.29.) kormányrendelet tartalmazza.

Már 48 országban van jelen a Ford Trucks

A Ford Trucks a fontos piacokon való sikeres nyitás érdekében, amelynek célja a teljes európai jelenlét kialakítása, Dániával folytatja stratégiai növekedését. Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa után a Ford Trucks a skandináv térséget veszi célba a dán piacra való belépéssel, amivel a márka 48-ra emeli a piacai számát.

Hozzáértő kezekben

Idén februártól már Szlovákiában is a Delta-Truck látja el a Kögel pótkocsigyártó importőri képviseletét. A márkával hazánkban már közel két évtizedes tapasztalattal rendelkező cégcsoport kibővített szervizhálózattal, jól felkészült értékesítői csapattal és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal igyekszik biztosítani a Kögel előkelő pozícióját a szlovák piacon.

Karitatív karácsony

Idén is folytatta hagyományos társadalmi felelősségvállalási programját a Delta-Truck / VIARENT cégcsoport. Ezúttal a rászoruló társadalmi rétegeket segítő Oltalom Karitatív Egyesült számára nyújtottunk át egy körülbelül félmillió forint értékű természetbeni adományt, amelyet leányvállalatunk, a VIARENT Kft. negyedmillió forint pénzadománnyal egészített ki.

Ford Trucks színekbe öltözött a Lánchíd

Nem túlzás történelmi pillanatnak nevezni egy híd életében a terhelési próbát. A Lánchíd esetében nem a mostani volt az egyetlen ilyen esemény, de a november 12-én lebonyolított teszt mind közül talán a legkomplexebb volt és ehhez a Ford Trucks is hozzájárult.