Igényes igáslovak

Két évvel ezelőtt próbaképpen beszerzett egy Ford Trucks F-Max nyerges vontatót az Unitranscoop Kft., ma pedig a kedvező tapasztalatok hatására már hat ilyen jármű dolgozik a flottában. Méghozzá tartályos, illetve silós félpótkocsikkal, és olykor négykezes járatban, ami az átlagosnál nagyobb igénybevételt jelent. Joó Tamás, a cég logisztikai vezetője készségesen számolt be az üzemeltetés részleteiről.

Közzétéve:

Közel harmincéves szakmai múltra tekint vissza a családi vállalkozásként indult győrújbaráti Unitranscoop Kft., amely ma már cégcsoporttá bővülve az Illés Holding Zrt. tagjaként működik. Az Unitranscoop cégcsoport egyrészt mélyépítéssel és útépítéssel, másrészt nemzetközi és belföldi közúti fuvarozással foglalkozik. Utóbbi tevékenységet 150 nyerges szerelvénnyel végzi, amelyek jelentős része tartályos, illetve silós alkalmazásban élelmiszeripari anyagokat, például cukrot szállít. A flottában jelenleg hat Ford Trucks F-Max nyerges vontató teljesít szolgálatot, a legidősebb kétéves, a legfiatalabb pedig három hónapos. Ezek Győr ötszáz kilométeres körzetében tartályos és silós félpótkocsikkal közlekedve évente 120-130 ezer kilométert tesznek meg.

Gyorsan bizonyított az F-Max

„Megjelenése után szerettük volna kipróbálni a Ford Trucks F-Max típust, mert kecsegtetőnek tűnt, amit a szaksajtóban olvastunk róla, kedvező ár-érték arányt képviselt, valamint vonzó műszaki paramétereket mutatott. Ráadásul éppen akkoriban nyitottunk a nemzetközi fuvarozás irányába, ezért nagy előnyt jelentett számunkra, hogy a Delta-Truck Kft. gyorsan és rugalmasan ki tudta szolgálni az igényeinket” – kezdte Joó Tamás. „Először két tesztjárművet hoztunk el Szigetszentmiklósról, köztük egy ADR-es kivitelűt, amelyek olyannyira meggyőzően üzemeltek, hogy megvettük mindkettőt. Majd a későbbiekben beszereztünk további négy F-Max vontatót is. Elsősorban a megbízhatóságukat emelném ki, ugyanis az eddig összességében futott több százezer kilométeren nem fordultak elő műszaki problémák ezekkel a gépkocsikkal. Még azzal sem, amelyikkel egy házaspár négykezes járatban havi húszezer kilométert tett meg, minimális karbantartásigény mellett. Ezenkívül az üzemanyag-fogyasztásukkal is elégedettek vagyunk” – tette hozzá a logisztikai vezető.

Sofőrbarát fülke

„Mindemellett a gépkocsivezető munkatársaink is elismerően vélekednek az F-Max típusról. Szeretik a közúti viselkedését, a menetteljesítményét, valamint a motor és a sebességváltó jó összhangját, aminek köszönhetően még rakottan is szépen dolgozik a hajtáslánc. Továbbá dicsérik a fülke tágas és jól kitalált belsőterét” – magyarázta Joó Tamás.

Stabil háttér

„A hároméves konstrukció keretében kiterjesztett garanciával beszerzett F-Max vontatóinkat alapvetően a Delta-Truck Kft. műhelyében szervizeltetjük, amelynek hozzáállásával és kiszolgálásával is jók a tapasztalataink. Ezenkívül számunkra nagyon fontos, hogy az értékesítők ne csak szóban akarják teljesíteni az igényeinket, hanem tettekben is, és ez kiválóan megvalósul a Delta-Truck Kft. esetében. A szerviz és az értékesítés oldaláról is megfelelő támogatást kapunk” – összegezte a logisztikai vezető.

Megosztom másokkal

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.