IAA 2018 Hannover – díjátadások

A 2019-es év díjazott kis- és nagyhaszon-gépjárművei az IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) 2018-as haszongépjármű-kiállításon Hannoverben

Közzétéve:

Az idei év is tartogatott meglepetéseket, most nyert először egy Európán kívüli gyártó, a Ford Trucks, egy kimondottan az európai piacra szánt F-Max modelljével, míg az európaiak alternatív meghajtással – elektromos, folyékony- és sűrített földgáz – igyekeztek győzelmet elérni. Hosszú idő után először nyílt egy újabb, immáron negyedik kategória, amelyben a tehergépkocsigyártók legújabb fejlesztéseit díjazták.

A kishaszonjárműveknél két nagy esélyes volt: a PSA-Opel teljesen új minivan-családja és a legtöbb újítást tartalmazó Mercedes-Benz Sprinter 3. generációja. A több ismert modell, kisebb-nagyobb mértékben továbbfejlesztett változatát indította versenybe. • Az idén, a városi buszok mérkőztek meg a trófeáért.

A minimum három darabos mezőnyben ezúttal két tisztán elektromos és egy úgynevezett mild hibrid, azaz minimális rásegítéssel dolgozó hajtáslánccal szerelt busz szerepelt.

International Truck of the Year 2019

Ford Trucks F-Max

Amíg az európai gyártók már meglévő modelljeik alternatív meghajtású változatait vonultatták fel a megmérettetésre, addig a török Ford Trucks egy teljesen új nyergesvontató-szériával állt elő, kimondottan az európai piaci igényekre szabva.

A nyár végi, nagyszabású törökországi teszt meggyőzte a zsűritagokat, akik ezúttal is minden szempontot figyelembe vettek, melyek sora egyre csak szigorodik. A dizájn, minőség, ergonómia és takarékosság mellett, ma már ott sorakozik a szállítási hatékonyság, a környezetvédelmi lábnyom, a teljes birtoklási költség (TCO) és a minél magasabb szintű aktív biztonsági megoldások sora.

Lisa King, Haydar Yenigün, Gianenrico Griffini, Burak Gökçelik és Serhan Turfan a díjjal

Az F-Max gépkocsivezetőit is nagyban segíti az adaptív és előretekintő, GPS-es tempomat. A 12,7 literes, 500 lóerős motor és a 12 fokozatú ZF TraXon váltómű kiváló és takarékos vezethetőséget kínál, ekoroll funkcióval is kiegészítve.

A gépkocsivezető komfortját egy kívül-belül teljesen új, síkpadlós, nagy méretű vezetőfülke szolgálja, 2,5 méteres szélességgel és 2,16 méteres belmagassággal. A vontató, az európai piac új, meghatározó szereplőjévé válhat, a hosszú távú áruszállításban.

A Ford Trucks az elmúlt évek során nagy léptekkel fejlődik, amit jól mutat, hogy 2015-ben már elértek egy 3. helyezést, ráadásul egy építőipari járművel, amely szintén erősíti a márka pozitív tulajdonságait.

Már 48 országban van jelen a Ford Trucks

A Ford Trucks a fontos piacokon való sikeres nyitás érdekében, amelynek célja a teljes európai jelenlét kialakítása, Dániával folytatja stratégiai növekedését. Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa után a Ford Trucks a skandináv térséget veszi célba a dán piacra való belépéssel, amivel a márka 48-ra emeli a piacai számát.

Hozzáértő kezekben

Idén februártól már Szlovákiában is a Delta-Truck látja el a Kögel pótkocsigyártó importőri képviseletét. A márkával hazánkban már közel két évtizedes tapasztalattal rendelkező cégcsoport kibővített szervizhálózattal, jól felkészült értékesítői csapattal és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal igyekszik biztosítani a Kögel előkelő pozícióját a szlovák piacon.

Karitatív karácsony

Idén is folytatta hagyományos társadalmi felelősségvállalási programját a Delta-Truck / VIARENT cégcsoport. Ezúttal a rászoruló társadalmi rétegeket segítő Oltalom Karitatív Egyesült számára nyújtottunk át egy körülbelül félmillió forint értékű természetbeni adományt, amelyet leányvállalatunk, a VIARENT Kft. negyedmillió forint pénzadománnyal egészített ki.

Ford Trucks színekbe öltözött a Lánchíd

Nem túlzás történelmi pillanatnak nevezni egy híd életében a terhelési próbát. A Lánchíd esetében nem a mostani volt az egyetlen ilyen esemény, de a november 12-én lebonyolított teszt mind közül talán a legkomplexebb volt és ehhez a Ford Trucks is hozzájárult.