Hűtősök forró innovációkkal – A Lamberet újdonságai

Helyileg nulla károsanyag-kibocsátás, ésszerűsítés és hatékonyság – e három kulcsszó jegyében összesen hét világpremierrel, köztük áttörő újításokkal rukkolt elő a francia Lamberet.

Közzétéve:

Elérte a felépítménygyártókat is az európai haszonjárműipar villamosítási hulláma. Így a Lamberet már egytől száz köbméter raktérfogatig kínál tisztán elektromosan működő aggregátokkal hűtött termékeket.

Az SR2 Fresh2 hűtős félpótkocsi elektromos hűtőaggregátjának áramellátásáról hidrogénnel működő üzemanyagcella gondoskodik

A gyártó egyik világújdonságaként az SR2 Fresh2 többkamrás félpótkocsi villamos hűtőaggregátjának áramellátásáról hidrogénnel működő üzemanyagcellás rendszer gondoskodik, ami kiváltja a nehéz akkumulátorcsomagot. Ezt a Bosch beszállítóval, valamint a Carrier Transicold és az STEF fuvarozóvállalatokkal közösen mutatta be a hűtős pótkocsik és felépítmények francia specialistája. Az SR2-e is egy elektromos hűtőaggregáttal felszerelt többkamrás félpótkocsi, azonban ez akkumulátorokról kapja az energiát. Ezeket pedig az SAF generátorával ellátott pótkocsitengelye rekuperációval vagy generátorüzemmel tölti, illetve külső forrásról is táplálhatók.

A Frigoline HD elektromos hűtőaggregátja a tetőn elhelyezett napelemektől kapja az energiát

Míg a Renault Trucks D Z.E. elektromos hajtású, a 26 tonna megengedett össztömegű fülke-alvázra került Frigoline HD hűtőfelépítmény aggregátját a tetőre szerelt napelemek működtetik. A Peugeot e-Expert elektromos furgon különlegessége, hogy a Lamberet hőszigetelési megoldását az eCoolJet 106 aggregáttal ötvözi. Ez a párosítás olyan hatékony, hogy külön akkumulátorcsomagra sincs szükség.

Mindemellett a Lamberet kiállította a fülke-alvázas járművekhez kínált hűtőfelépítményeinek új generációját is. A Frigolight termékek legfontosabb újdonsága, hogy tömegük 25, légellenállási együtthatójuk pedig 20 százalékkal csökkent elődjeikhez képest, ugyanis az új eCooljet 206 hűtőaggregátot a tetőpanelbe integrálták.

Az automatikus rakodási indításgátló befékezve tartja a járművet, amíg a rakodógép nem fejezte be a munkáját

A francia gyártó szintén fontos újdonsága a világ első hangvezérlésű felépítményirányító rendszere, amelynél egy alkalmazáson keresztül vezényszóval irányítható az emelőhátfal, a biztonsági világítás és több más funkció is. Szintén világújdonságnak számít az RFID-technikát használó automatikus rakodási indításgátló. Ennek ötletét az adta, hogy a járművek gyakran azelőtt elhajtanak a rámpától, hogy a rakodógép befejezte volna a munkáját. Az automatikus és karbantartásmentes rendszer utólag is egyszerűen és olcsón beépíthető a járművekbe.

A hangvezérlésű felépítményirányító rendszer esetében a járművezető egy alkalmazáson keresztül vezényszóval irányíthat számos funkciót

A Lamberet további újdonsága a rendkívül könnyű és törésálló Ergowall válaszfal a többkamrás modellekhez, a nulla Celsius-fok alatti hőmérsékletekhez kifejlesztett, teljesen pneumatikus és automatikus Distri+ hátsó függöny, valamint a Safelight törésbiztos forgólámpa. Ezenkívül a francia márka szakemberei áttervezték az SR2 hűtős félpótkocsi hátsó részét, hogy hatásosabb védelmet nyújtson aláfutásos balesetek során, valamint javuljon az aerodinamikája. A Lamberet tehát ismét megmutatta, hogy nem ismer tréfát a hűtős félpótkocsik és felépítmények innovációi kapcsán.

Az SR2-e félpótkocsi elektromos hűtőaggregátja akkumulátorokról kapja az energiát, amelyeket az SAF generátorral ellátott pótkocsitengelye rekuperációval vagy generátorüzemmel tölt

Chilkó Szabolcs

Forrás: www.rollingtons.hu

Megosztom másokkal

PRAKTIKUS MEGOLDÁS AZ ASZFALTOZÁSHOZ ÉS AZ ÖMLESZTETTÁRU-SZÁLLÍTÁSHOZ: A TELJESEN ÁTDOLGOZOTT KÖGEL BILLENŐPLATÓS FÉLPÓTKOCSI

Robusztusabb, rugalmasabb és egyedibb: a Kögel billenő félpótkocsi egy olyan, teljesen átdolgozott kivitelben mutatkozik be a 2022-es Baumán, amely az ügyfelek legfontosabb igényeit tartja szem előtt. Két változat lesz megtekinthető: egy hőszigetelt vályús felépítmény aszfaltburkoláshoz, és egy ömlesztett szállításra alkalmas, hengeres, teljes egészében acél test.

A SOKOLDALÚ MEGOLDÁS ÉPÍTŐANYAG-SZÁLLÍTMÁNYOZÁSHOZ: A KÖGEL ALAKÍTHATÓ PLATÓS FÉLPÓTKOCSI SOKFÉLE MEGOLDÁST KÍNÁL

A Kögel Multi az építőanyagok és időjárásálló rakományok szállítására szolgáló platóspótkocsi-sorozat bevált, sokoldalúan használható felépítményváltozata. Leszerelhető felépítményelemeinek köszönhetően a Multi túlméretes, azaz túl széles vagy túl hosszú rakományok szállítására is alkalmas. A Kögel a világ első számú építőipari szakkiállításán, a 2022. október 24. és 30. között Münchenben megrendezésre kerülő Baumán mutatta be, mit tud a … Continued

Új kazahsztáni forgalmazójával a Ford Trucks előtt megnyílik Eurázsia „központi folyosója”

Újonnan alapított forgalmazója, a kazahsztáni székhelyű Turbo Trucks Kazakhstan által a Ford Trucks, a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája kiterjeszti nemzetközi szolgáltatásait Eurázsia fontos közúti fuvarozási átjáróján keresztül. A Ford Trucks célja megbízható, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtani a modern Selyemútként is emlegetett „Középső közlekedési folyosó” piacain, a nemzetközi kereskedelem egyik kulcsfontosságú útvonala mentén.

A Ford Trucks bejelentette az első üzemanyagcellás F-MAX modelljének fejlesztését

A nulla károsanyag-kibocsátás elérése érdekében tett erőfeszítéseit megsokszorozva a Ford Trucks felvette stratégiai partnerei közé az üzemanyagcella-szállító és -fejlesztő Ballard Power Systems vállalatot. Az együttműködés az Európai Unió által kezdeményezett Horizon Europe ZEFES projekt egyik meghatározó eleme. A Ford Trucks célja az első üzemanyagcellás elektromos (FCEV) F-MAX megalkotása az innovatív együttműködés keretében.

Billencsfélpótkocsik nagymestere

Közel húsz éve gyárt billenőfelépítményes és rakoncás pótkocsikat, illetve mezőgazdasági dollykat a lengyelországi Nysa városában működő MEGA, amely 2017 óta a méltán elismert Benalu cégcsoport tagja. A MEGA termékek magyarországi importőre pedig a Delta-Truck Kft., amelynek széles haszonjármű-kínálatát immár három éve gazdagítják ezek a kiváló minőségű pótkocsik.