Ford Trucks billencsek, a régészek segítői

Flottamegújítás a Lekri Gép Kft-nél

Közzétéve:

A fenti címet természetesen nem szó szerint kell érteni. Az új járművek az új útépítések és bővítések megelőző feltárási munkáinak előkészületeiben vesznek részt.

A vállalkozás egésze, a Lekri Group 15 évvel ezelőtt alakult és a régészeti feltárások megelőző munkafázisaként végezik a nagy tömegű földmunkákat. Ennek során csak a fölső, áltagosan 0,8-1 méteres földréteget távolítják el forgókotrókkal, jelentősen megkönnyítve, meggyorsítva az értékes leletekhez való hozzáférést a szakemberek számára. A Lekri Gép Kft. a cégcsoport legfiatalabb tagja, az idén jött létre, gyerekkori barátok összefogásával, folytatva a feltárások előkészítését, az építőiparhoz kapcsolódóan.

Az eddigi géppark Volvo csuklósdömperekből és Kamaz billenős tehergépkocsikból állt (összesen 12 darab), valamint 6 darab Hyundai forgókotró. A dömperek bár nagyon jók terepen, de szállítási igényük – mivel közúton nem közlekedhetnek – megnehezítette az alkalmazást és növelte a költségeket. A Kamazok felett eljárt az idő, ezért új fuvareszközöket kellett keresni. A Ford Trucks-hoz és a Delta-Truck Kft-hez a teljes hazai kínálat áttekintése közben jutottak el, majd került sor összesen 6 darab billenős tehergépkocsi beszerzésre. Már a kiválasztásnál eleve 4 tengelyes változatban gondolkoztak.

A terepfeltárás előkészítésre jellemző, hogy a járművek csak a kijelölt munkaterületen belül mozognak, a szállítási távolság gyakran csak néhány száz méter, az elszállított humuszt helyben deponálják, ezért a maximális szállítókapacitás, teherbírás kihasználható. Csak a munkaterületre kivonuláskor vagy új helyszínre átirányításkor közlekednek közúton. A járművek az adott munkaterületet maradnak a terepmunkák befejezésig, a gépkocsivezetőket Ford Transit kisbuszok hozzák-viszik minden nap, ez is a költségcsökkentés része.

Ezért a szervizcsomag is ennek megfelelően lett kiválasztva, nem kilométer, hanem üzemóra alapján, mint a bányákban használatos gépkocsiknál. Az időszakos szervizelést és esetleges javításokat a közeli lébényi szerviz végzi. A gépkocsik finanszírozással, 3 év teljes körű garanciával és karbantartási szerződéssel kerültek beszerzésre.

Az új Ford Trucks billencsek egységesen 8×4-es, 4142D típusúak, 19 köbméteres, hátrabillenő, Arslan gyártmányú felépítménnyel. A sebességváltó 16 fokozatú, kézi kapcsolású, a gumiabroncsozás kimondottan terepes használatra lett kiválasztva. A gépkocsivezetők örömmel és bizalommal fogadták az új munkaeszközöket, az ő eddigi visszajelzéseik szintén pozitívak. Az első jármű június végén érkezett.

További eszközpark-bővítés csak a 2019-es évben várható, még egyelőre nincsenek konkrétumok, mint a vállalkozás további fejlesztésére sem. Jelenleg 16 gépkocsivezető és 6 gépkezelő dolgozik egy műszakban.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.