Figyelem! Előzni tilos!

Figyelemfelhívó akcióba kezdett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (OBB), amelynek keretében kétszázezer szórólapot osztanak majd ki a tehergépkocsikra vonatkozó előzési tilalomról és az előírt minimális követési távolságról.

Közzétéve:

A magyar, angol, német, olasz, román, horvát, török és orosz nyelven kiadott nyomtatvány ismerteti, hogy a KRESZ korábbi módosításának értelmében 2011. január 1. óta Magyarország teljes területén tilos előzni az azonos irányú forgalom számára csak két forgalmi sávval rendelkező autópályákon és autóutakon 7,5 tonnát meghaladó legnagyobb megengedett össztömegű tehergépkocsival reggel 6 és este 10 óra között. Továbbá a fenti esetekben a tehergépjárműveknek legalább 70 méter követési távolságot kell tartaniuk egymás között.

A szórólapot a határátkelőhelyeken, az üzemanyagtöltő állomásokon, az autópályák melletti pihenőhelyeken és a rendőri intézkedések során osztják ki a tehergépkocsi-vezetőknek. Ez a kezdeményezés hatásosan emlékezteti a sofőröket a fenti szabályok betartására, illetve értesíti azokat, akiknek a figyelme eddig elkerülte ezt a szabálymódosítást.

Már 48 országban van jelen a Ford Trucks

A Ford Trucks a fontos piacokon való sikeres nyitás érdekében, amelynek célja a teljes európai jelenlét kialakítása, Dániával folytatja stratégiai növekedését. Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa után a Ford Trucks a skandináv térséget veszi célba a dán piacra való belépéssel, amivel a márka 48-ra emeli a piacai számát.

Hozzáértő kezekben

Idén februártól már Szlovákiában is a Delta-Truck látja el a Kögel pótkocsigyártó importőri képviseletét. A márkával hazánkban már közel két évtizedes tapasztalattal rendelkező cégcsoport kibővített szervizhálózattal, jól felkészült értékesítői csapattal és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal igyekszik biztosítani a Kögel előkelő pozícióját a szlovák piacon.

Karitatív karácsony

Idén is folytatta hagyományos társadalmi felelősségvállalási programját a Delta-Truck / VIARENT cégcsoport. Ezúttal a rászoruló társadalmi rétegeket segítő Oltalom Karitatív Egyesült számára nyújtottunk át egy körülbelül félmillió forint értékű természetbeni adományt, amelyet leányvállalatunk, a VIARENT Kft. negyedmillió forint pénzadománnyal egészített ki.

Ford Trucks színekbe öltözött a Lánchíd

Nem túlzás történelmi pillanatnak nevezni egy híd életében a terhelési próbát. A Lánchíd esetében nem a mostani volt az egyetlen ilyen esemény, de a november 12-én lebonyolított teszt mind közül talán a legkomplexebb volt és ehhez a Ford Trucks is hozzájárult.