Figyelem! Előzni tilos!

Figyelemfelhívó akcióba kezdett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (OBB), amelynek keretében kétszázezer szórólapot osztanak majd ki a tehergépkocsikra vonatkozó előzési tilalomról és az előírt minimális követési távolságról.

Közzétéve:

A magyar, angol, német, olasz, román, horvát, török és orosz nyelven kiadott nyomtatvány ismerteti, hogy a KRESZ korábbi módosításának értelmében 2011. január 1. óta Magyarország teljes területén tilos előzni az azonos irányú forgalom számára csak két forgalmi sávval rendelkező autópályákon és autóutakon 7,5 tonnát meghaladó legnagyobb megengedett össztömegű tehergépkocsival reggel 6 és este 10 óra között. Továbbá a fenti esetekben a tehergépjárműveknek legalább 70 méter követési távolságot kell tartaniuk egymás között.

A szórólapot a határátkelőhelyeken, az üzemanyagtöltő állomásokon, az autópályák melletti pihenőhelyeken és a rendőri intézkedések során osztják ki a tehergépkocsi-vezetőknek. Ez a kezdeményezés hatásosan emlékezteti a sofőröket a fenti szabályok betartására, illetve értesíti azokat, akiknek a figyelme eddig elkerülte ezt a szabálymódosítást.

Megosztom másokkal

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.