Arany középút

Egy sikeres kétéves tesztidőszak eredményeként a Delta-Truck Kft. tavaly megkapta a lengyel MEGA pótkocsik kizárólagos importőri jogát a Benalu cégcsoport jóváhagyásával. A márka termékei azóta egyre ismertebbek és népszerűbbek hazánkban, így következetesen nő a piaci részesedésük. Ráadásul a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően több újdonságot is kínálnak.

Közzétéve:

Kiválóan kiegészíti a MEGA márka a Benalut és a Kögelt a Delta-Truck Kft. pótkocsikínálatában. Ugyanis a Benalu prémiumszínvonalú termékei esetében az alváz és a felépítmény egyaránt alumíniumból készül, így ezeket elsősorban nemzetközi fuvarfeladatokhoz választják az üzemeltetők. A Kögel billencsei acélból gyártott alvázukkal és felépítményükkel főként a nagyobb igénybevétellel járó, például nehéz építőipari vagy hulladékszállítási alkalmazásokhoz keresettek. A kettő közötti rést pedig nagyon jól betöltik a MEGA gyárából kikerülő, acélalvázzal és alumíniumfelépítménnyel rendelkező billencsfélpótkocsik, amelyek nemzetközi gabonaszállításhoz éppúgy megfelelnek, mint könnyebb építőipari feladatokhoz.

Kedvező tapasztalatok

Számos pozitív visszajelzés érkezik a Delta-Truck Kft. értékesítőihez a MEGA pótkocsikra az ügyfelektől, akik közül többen is két-három éve csak ilyen gyártmányú pótkocsikat szereznek be. Először is a Benalu által is használt jó minőségű alumíniumnak köszönhetően még acélalvázzal is könnyűnek számítanak ezek a járművek a piacon. Például az 55 köbméteres gabonaszállító modell saját tömege hat tonna, ami körülbelül háromszáz kilogramm tömegelőnyt jelent más gyártók termékeihez képest. Ráadásul ezt a teherbírás terén jelentkező kompromisszumok nélkül nyújtják ezek a lengyel pótkocsik, hiszen teljes hosszukban hét milliméter vastag, erősített padozat fut végig, vagyis bátran rakodhatók targoncával is. A MEGA pótkocsik további jelentős előnye, hogy sok tételt alapfelszerelésként kínálnak az emelhető tengelytől a kombi ajtón át a festett alvázig, illetve felépítményig.

Fontos újdonságok

Emellett a MEGA járművek termékkínálata még tovább bővült a gyártás standardizálásának köszönhetően. A billenő ajtós modelleknél a hátsó ajtó korszerűbb surrantót kapott, valamint már levehető, azaz szerelhető kivitelű a korábbi hegesztettel szemben. A kombi ajtós modellek pedig az eddigi legnagyobb, 10,2 méter mellett már 10,5 méter alvázhosszúsággal is készülnek, így 57 és 62 köbméteres változatokban is elérhetők.

Beváltja a hozzá fűzött reményeket

Az ügyfelek visszajelzésein túlmenően a piaci adatok is azt igazolják, hogy a MEGA márka hazánkban beváltja az importőr hozzá fűzött reményeit. Annak ellenére, hogy a koronavírus-helyzet miatt idén augusztus végéig mintegy hatvan százalékkal esett vissza a magyarországi pótkocsipiac a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, MEGA járművekből ugyanannyit helyeztek forgalomba idén január és augusztus között, mint az előző esztendő első nyolc hónapjában. Emellé pedig viszonylag erős rendelésállomány és piaci érdeklődés társul, így az év végéig negyven-ötven MEGA pótkocsi átadásával számol az importőr. Ez a jelentősen gyengülő piaci környezetben a részesedés igen határozott növekedését jelenti. Egyébként a Delta-Truck Kft. idén összességében hétről tíz százalékra növelte részarányát a pótkocsik piacán, ami nagymértékben a MEGA márkának köszönhető.

Bíztató lehetőségek

Jelenleg az tapasztalható, hogy az 55-60 köbméteres billencspótkocsik szegmensében egyre többen ismerik a MEGA márkát, látják, hogy jól teljesítenek ezek a járművek, és így nyitottan állnak hozzá az ügyfelek. További fejlődési lehetőség mutatkozik azoknál a kisvállalkozóknál, akik negyven köbméteres billencspótkocsikkal építőipari feladatokat is ellátnak és gabonaszállítást is végeznek. Ők ugyanis jellemzően használt pótkocsikat szereznek be, ám a nem sokkal drágább új MEGA járművek már csak a kisebb saját tömegük révén is hamar megtérülhetnének számukra. Így minden adott ahhoz, hogy a közeljövőben a lengyel márka pozíciója még tovább erősödjön hazánkban.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.