Arany középút

Egy sikeres kétéves tesztidőszak eredményeként a Delta-Truck Kft. tavaly megkapta a lengyel MEGA pótkocsik kizárólagos importőri jogát a Benalu cégcsoport jóváhagyásával. A márka termékei azóta egyre ismertebbek és népszerűbbek hazánkban, így következetesen nő a piaci részesedésük. Ráadásul a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően több újdonságot is kínálnak.

Közzétéve:

Kiválóan kiegészíti a MEGA márka a Benalut és a Kögelt a Delta-Truck Kft. pótkocsikínálatában. Ugyanis a Benalu prémiumszínvonalú termékei esetében az alváz és a felépítmény egyaránt alumíniumból készül, így ezeket elsősorban nemzetközi fuvarfeladatokhoz választják az üzemeltetők. A Kögel billencsei acélból gyártott alvázukkal és felépítményükkel főként a nagyobb igénybevétellel járó, például nehéz építőipari vagy hulladékszállítási alkalmazásokhoz keresettek. A kettő közötti rést pedig nagyon jól betöltik a MEGA gyárából kikerülő, acélalvázzal és alumíniumfelépítménnyel rendelkező billencsfélpótkocsik, amelyek nemzetközi gabonaszállításhoz éppúgy megfelelnek, mint könnyebb építőipari feladatokhoz.

Kedvező tapasztalatok

Számos pozitív visszajelzés érkezik a Delta-Truck Kft. értékesítőihez a MEGA pótkocsikra az ügyfelektől, akik közül többen is két-három éve csak ilyen gyártmányú pótkocsikat szereznek be. Először is a Benalu által is használt jó minőségű alumíniumnak köszönhetően még acélalvázzal is könnyűnek számítanak ezek a járművek a piacon. Például az 55 köbméteres gabonaszállító modell saját tömege hat tonna, ami körülbelül háromszáz kilogramm tömegelőnyt jelent más gyártók termékeihez képest. Ráadásul ezt a teherbírás terén jelentkező kompromisszumok nélkül nyújtják ezek a lengyel pótkocsik, hiszen teljes hosszukban hét milliméter vastag, erősített padozat fut végig, vagyis bátran rakodhatók targoncával is. A MEGA pótkocsik további jelentős előnye, hogy sok tételt alapfelszerelésként kínálnak az emelhető tengelytől a kombi ajtón át a festett alvázig, illetve felépítményig.

Fontos újdonságok

Emellett a MEGA járművek termékkínálata még tovább bővült a gyártás standardizálásának köszönhetően. A billenő ajtós modelleknél a hátsó ajtó korszerűbb surrantót kapott, valamint már levehető, azaz szerelhető kivitelű a korábbi hegesztettel szemben. A kombi ajtós modellek pedig az eddigi legnagyobb, 10,2 méter mellett már 10,5 méter alvázhosszúsággal is készülnek, így 57 és 62 köbméteres változatokban is elérhetők.

Beváltja a hozzá fűzött reményeket

Az ügyfelek visszajelzésein túlmenően a piaci adatok is azt igazolják, hogy a MEGA márka hazánkban beváltja az importőr hozzá fűzött reményeit. Annak ellenére, hogy a koronavírus-helyzet miatt idén augusztus végéig mintegy hatvan százalékkal esett vissza a magyarországi pótkocsipiac a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, MEGA járművekből ugyanannyit helyeztek forgalomba idén január és augusztus között, mint az előző esztendő első nyolc hónapjában. Emellé pedig viszonylag erős rendelésállomány és piaci érdeklődés társul, így az év végéig negyven-ötven MEGA pótkocsi átadásával számol az importőr. Ez a jelentősen gyengülő piaci környezetben a részesedés igen határozott növekedését jelenti. Egyébként a Delta-Truck Kft. idén összességében hétről tíz százalékra növelte részarányát a pótkocsik piacán, ami nagymértékben a MEGA márkának köszönhető.

Bíztató lehetőségek

Jelenleg az tapasztalható, hogy az 55-60 köbméteres billencspótkocsik szegmensében egyre többen ismerik a MEGA márkát, látják, hogy jól teljesítenek ezek a járművek, és így nyitottan állnak hozzá az ügyfelek. További fejlődési lehetőség mutatkozik azoknál a kisvállalkozóknál, akik negyven köbméteres billencspótkocsikkal építőipari feladatokat is ellátnak és gabonaszállítást is végeznek. Ők ugyanis jellemzően használt pótkocsikat szereznek be, ám a nem sokkal drágább új MEGA járművek már csak a kisebb saját tömegük révén is hamar megtérülhetnének számukra. Így minden adott ahhoz, hogy a közeljövőben a lengyel márka pozíciója még tovább erősödjön hazánkban.

Már 48 országban van jelen a Ford Trucks

A Ford Trucks a fontos piacokon való sikeres nyitás érdekében, amelynek célja a teljes európai jelenlét kialakítása, Dániával folytatja stratégiai növekedését. Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa után a Ford Trucks a skandináv térséget veszi célba a dán piacra való belépéssel, amivel a márka 48-ra emeli a piacai számát.

Hozzáértő kezekben

Idén februártól már Szlovákiában is a Delta-Truck látja el a Kögel pótkocsigyártó importőri képviseletét. A márkával hazánkban már közel két évtizedes tapasztalattal rendelkező cégcsoport kibővített szervizhálózattal, jól felkészült értékesítői csapattal és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokkal igyekszik biztosítani a Kögel előkelő pozícióját a szlovák piacon.

Karitatív karácsony

Idén is folytatta hagyományos társadalmi felelősségvállalási programját a Delta-Truck / VIARENT cégcsoport. Ezúttal a rászoruló társadalmi rétegeket segítő Oltalom Karitatív Egyesült számára nyújtottunk át egy körülbelül félmillió forint értékű természetbeni adományt, amelyet leányvállalatunk, a VIARENT Kft. negyedmillió forint pénzadománnyal egészített ki.

Ford Trucks színekbe öltözött a Lánchíd

Nem túlzás történelmi pillanatnak nevezni egy híd életében a terhelési próbát. A Lánchíd esetében nem a mostani volt az egyetlen ilyen esemény, de a november 12-én lebonyolított teszt mind közül talán a legkomplexebb volt és ehhez a Ford Trucks is hozzájárult.