A Logisztika jövőjének formálására úttörő projektet indít a Ford Trucks: NextETRUCK néven

Hatékony és költségtakarékos Logisztika új generációs, zéró károsanyag-kibocsátású elektromos teherautókkal.

Közzétéve:

A Ford Trucks, amely megsokszorozta a K+F terén tett erőfeszítéseit, hogy élen járjon a jövő zéró károsanyag-kibocsátású szállítási megoldásainak bevezetésében, a NextETRUCK projekt keretében az elektromos teherautók új generációjával járul hozzá a hatékony és alacsony költségű logisztika megteremtéséhez.

A NextETRUCK, az ágazat egyik leginkább támogatott projektje, amely a „Horizont Európa”, az Európai Unió kutatási és innovációs keretprogramjának 2 millió eurós támogatását élvezi, és a Ford Trucks elektromos nehéz haszongépjárműveivel újítja meg a logisztikai iparágat.

A Ford Trucks, a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája, amely tervezői és kutatás-fejlesztési szakértelmének köszönhetően innovatív és fenntartható megoldásokat fejleszt, felgyorsítja a NextETRUCK projekt megvalósítását, mert a zéró károsanyag-kibocsátású közlekedés jövőjét illetően vezető szerepre tör a nehéz haszongépjárművek iparágában. A Ford Trucks egy zéró károsanyag-kibocsátású, kategóriájában a legnagyobb teherbírású és jelentősen csökkentett tömegű elektromos teherautót fejleszt.

A Ford Trucks aktív részvétele a NextETRUCK projektben rávilágít az elektromosjármű-technológia területén végzett legújabb innovációs és kutatás-fejlesztési munkák eredményeire, és hozzájárul ahhoz, hogy a társaság fejlett, hatékony és fenntartható közlekedési megoldásokkal bővítse a termékportfólióját.

A szállítmányozási ágazat, amely nagymértékben függ a fosszilis tüzelőanyagoktól és a szén-dioxid-kibocsátás 37%-áért felelős, várhatóan tovább növekszik az elkövetkező években. A globális felmelegedés elleni fenntartható politikákat támogató Európai Unió célkitűzése a zéró károsanyag-kibocsátású gazdaság megteremtése 2050-re.

A jármű- és flottavillamosítás alapvető stratégiaként kínálkozik az ágazat szén-dioxid-mentesítése során. A NextETRUCK projektet, amely az Európai Zöld Megállapodás célkitűzéseinek alapján a Horizont kutatási és innovációs keretprogram részét képezi, az Európai Unió is támogatja.

A NextETRUCK projekt keretében, amely a könnyű alváztechnológiával újít, a Ford Trucks által építendő 16 tonnás könnyűszerkezetes elektromos teherautó platformot hat hónapon át tesztelik valós körülmények mellett, a Ford Otosan gyárak között megtett oda-vissza út során.

A teljesítményről tájékoztatást nyújtanak, amely iránymutatásként szolgál a logisztikai ipar számára. A Ford Trucks szigorú vizsgálatnak veti alá a könnyűszerkezetes alváztechnológiákat, hogy növelje az elektromos teherautó tömeghatékonyságát és javítsa a jármű általános teljesítményét.

A NextETRUCK projekt tájékoztatást is nyújt, amely az elvégzett tesztek révén iránymutatásként szolgál a logisztikai ipar számára. A projekt fókuszában egy olyan elektromos teherautó megalkotása áll, amely csökkentett tömegével, fejlett hőkezelő tulajdonságával és beépített akusztikus figyelmezető rendszerével (AVAS – Acoustic Vehicle Warning System) tűnik ki.

Ezen túlmenően a projekt magában foglalja a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) eszközeivel kapcsolatos szakértelem megszerzését a flottaüzemeltetés javítása, a hatékony töltéskezelés és az optimális útvonalelőrejelzés érdekében. A NextETRUCK projekt olyan jelentős változtatásokat is tartalmaz, mint EPE (olajszűrő) alkatrészek frissítése, innovatív hőkezelő rendszer létrehozása, alváz-újratervezés, új tartószerkezetek, szoftverfejlesztések és kabinmódosítások.

A Ford Otosan K+F központjában, Isztambulban megrendezett NextETRUCK konzorciumi ülésen 9 különböző országból 18 vállalat, összesen 32 képviselője vett részt. A konzorciumi ülésen tájékoztatták a projektcsoportot a projekt jelenlegi szakaszairól, illetve a jövőbeli munkáról, és áttekintették a folyamatot.

Miközben a folyamatban lévő aktív munkák mindegyike halad a maga útján, a járműtelematikával, a hőkezeléssel, a járműelemző eszközökkel és az érzékenyítéssel kapcsolatos kísérleti tervek és vázlatok terén is történt előrelépés. A konzorcium következő félidős értékelő ülésére 2024 februárjában kerül sor Brüsszelben.

A Ford Trucks:

A Ford egyetlen nehéz haszongépjármű márkája, a Ford Trucks számos járművet gyárt, többek között nyerges vontatókat, építőipari tehergépjárműveket és 16 tonna feletti tehergépjárműveket. A „2019 International Truck of the Year (IToY)” díjat elnyerő tehergépkocsink, az F-MAX kivívta a kritikusok elismerését, és jelentős globális keresletet eredményezett. A Ford haszongépjárművek minőség, tartósság és hatékonyság terén elért eredményei igazolják a Ford Trucks nemzetközi termékstratégiáját, amely a birtoklás legkedvezőbb teljes költségének ígéretén alapszik.

A Ford Trucks vállalatnál a több mint fél évszázados tervezési és gyártási tapasztalatunkat a piacspecifikus termékfejlesztésben szerzett szakértelmünkkel egyesítve fejlesztjük járműveink fő alkatrészeit, beleértve a vadonatúj motorokat is. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK-ban működünk, és folyamatosan bővítjük 3 kontinensre kiterjedő nemzetközi hálózatunkat. Tehergépjárművek százezrei indulnak útnak nap mint nap a világ minden pontján a Ford által nyújtott biztonsággal. Ha szeretne bővebb tájékoztatást kapni a Ford Trucks vállalatról és világszerte elérhető termékeiről, látogasson el a www.fordtrucksglobal.com weboldalra.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.