A Logisztika jövőjének formálására úttörő projektet indít a Ford Trucks: NextETRUCK néven

Hatékony és költségtakarékos Logisztika új generációs, zéró károsanyag-kibocsátású elektromos teherautókkal.

Közzétéve:

A Ford Trucks, amely megsokszorozta a K+F terén tett erőfeszítéseit, hogy élen járjon a jövő zéró károsanyag-kibocsátású szállítási megoldásainak bevezetésében, a NextETRUCK projekt keretében az elektromos teherautók új generációjával járul hozzá a hatékony és alacsony költségű logisztika megteremtéséhez.

A NextETRUCK, az ágazat egyik leginkább támogatott projektje, amely a „Horizont Európa”, az Európai Unió kutatási és innovációs keretprogramjának 2 millió eurós támogatását élvezi, és a Ford Trucks elektromos nehéz haszongépjárműveivel újítja meg a logisztikai iparágat.

A Ford Trucks, a nehéz haszongépjárművek iparágának globális márkája, amely tervezői és kutatás-fejlesztési szakértelmének köszönhetően innovatív és fenntartható megoldásokat fejleszt, felgyorsítja a NextETRUCK projekt megvalósítását, mert a zéró károsanyag-kibocsátású közlekedés jövőjét illetően vezető szerepre tör a nehéz haszongépjárművek iparágában. A Ford Trucks egy zéró károsanyag-kibocsátású, kategóriájában a legnagyobb teherbírású és jelentősen csökkentett tömegű elektromos teherautót fejleszt.

A Ford Trucks aktív részvétele a NextETRUCK projektben rávilágít az elektromosjármű-technológia területén végzett legújabb innovációs és kutatás-fejlesztési munkák eredményeire, és hozzájárul ahhoz, hogy a társaság fejlett, hatékony és fenntartható közlekedési megoldásokkal bővítse a termékportfólióját.

A szállítmányozási ágazat, amely nagymértékben függ a fosszilis tüzelőanyagoktól és a szén-dioxid-kibocsátás 37%-áért felelős, várhatóan tovább növekszik az elkövetkező években. A globális felmelegedés elleni fenntartható politikákat támogató Európai Unió célkitűzése a zéró károsanyag-kibocsátású gazdaság megteremtése 2050-re.

A jármű- és flottavillamosítás alapvető stratégiaként kínálkozik az ágazat szén-dioxid-mentesítése során. A NextETRUCK projektet, amely az Európai Zöld Megállapodás célkitűzéseinek alapján a Horizont kutatási és innovációs keretprogram részét képezi, az Európai Unió is támogatja.

A NextETRUCK projekt keretében, amely a könnyű alváztechnológiával újít, a Ford Trucks által építendő 16 tonnás könnyűszerkezetes elektromos teherautó platformot hat hónapon át tesztelik valós körülmények mellett, a Ford Otosan gyárak között megtett oda-vissza út során.

A teljesítményről tájékoztatást nyújtanak, amely iránymutatásként szolgál a logisztikai ipar számára. A Ford Trucks szigorú vizsgálatnak veti alá a könnyűszerkezetes alváztechnológiákat, hogy növelje az elektromos teherautó tömeghatékonyságát és javítsa a jármű általános teljesítményét.

A NextETRUCK projekt tájékoztatást is nyújt, amely az elvégzett tesztek révén iránymutatásként szolgál a logisztikai ipar számára. A projekt fókuszában egy olyan elektromos teherautó megalkotása áll, amely csökkentett tömegével, fejlett hőkezelő tulajdonságával és beépített akusztikus figyelmezető rendszerével (AVAS – Acoustic Vehicle Warning System) tűnik ki.

Ezen túlmenően a projekt magában foglalja a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) eszközeivel kapcsolatos szakértelem megszerzését a flottaüzemeltetés javítása, a hatékony töltéskezelés és az optimális útvonalelőrejelzés érdekében. A NextETRUCK projekt olyan jelentős változtatásokat is tartalmaz, mint EPE (olajszűrő) alkatrészek frissítése, innovatív hőkezelő rendszer létrehozása, alváz-újratervezés, új tartószerkezetek, szoftverfejlesztések és kabinmódosítások.

A Ford Otosan K+F központjában, Isztambulban megrendezett NextETRUCK konzorciumi ülésen 9 különböző országból 18 vállalat, összesen 32 képviselője vett részt. A konzorciumi ülésen tájékoztatták a projektcsoportot a projekt jelenlegi szakaszairól, illetve a jövőbeli munkáról, és áttekintették a folyamatot.

Miközben a folyamatban lévő aktív munkák mindegyike halad a maga útján, a járműtelematikával, a hőkezeléssel, a járműelemző eszközökkel és az érzékenyítéssel kapcsolatos kísérleti tervek és vázlatok terén is történt előrelépés. A konzorcium következő félidős értékelő ülésére 2024 februárjában kerül sor Brüsszelben.

A Ford Trucks:

A Ford egyetlen nehéz haszongépjármű márkája, a Ford Trucks számos járművet gyárt, többek között nyerges vontatókat, építőipari tehergépjárműveket és 16 tonna feletti tehergépjárműveket. A „2019 International Truck of the Year (IToY)” díjat elnyerő tehergépkocsink, az F-MAX kivívta a kritikusok elismerését, és jelentős globális keresletet eredményezett. A Ford haszongépjárművek minőség, tartósság és hatékonyság terén elért eredményei igazolják a Ford Trucks nemzetközi termékstratégiáját, amely a birtoklás legkedvezőbb teljes költségének ígéretén alapszik.

A Ford Trucks vállalatnál a több mint fél évszázados tervezési és gyártási tapasztalatunkat a piacspecifikus termékfejlesztésben szerzett szakértelmünkkel egyesítve fejlesztjük járműveink fő alkatrészeit, beleértve a vadonatúj motorokat is. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK-ban működünk, és folyamatosan bővítjük 3 kontinensre kiterjedő nemzetközi hálózatunkat. Tehergépjárművek százezrei indulnak útnak nap mint nap a világ minden pontján a Ford által nyújtott biztonsággal. Ha szeretne bővebb tájékoztatást kapni a Ford Trucks vállalatról és világszerte elérhető termékeiről, látogasson el a www.fordtrucksglobal.com weboldalra.

Megosztom másokkal

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.

Bátyja nyomdokaiba lép

Bemutatta a Ford Trucks a korábbi típusnév miatt a mai napig általában Cargo néven emlegetett járműsorozatának utódját. A felépítményezhető fülke-alvázas, építőipari és nyerges vontató kivitelben is készülő vadonatúj F-Line a formatervtől a kényelmen, a vezetéstámogató rendszereken és a hálózatba kapcsolhatóságon át a hajtásláncig jelentős előrelépést mutat elődjéhez képest. Ezáltal a sikeres F-Max zászlóshajó méltó kistestvére.