A Ford Trucks folytatja európai növekedését Franciaországban

A Ford Trucks 60 éves örökséggel és az ágazatban egyedülálló mérnöki szakértelemmel büszkélkedhet. A francia piacra, Európa egyik legfontosabb piacára való belépéssel a növekedés nem mutatja a lassulás jeleit.

Közzétéve:

A Ford Trucks 60 éves örökséggel és az ágazatban egyedülálló mérnöki szakértelemmel büszkélkedhet. A francia piacra, Európa egyik legfontosabb piacára való belépéssel a növekedés nem mutatja a lassulás jeleit. A franciaországi Solutrans 2021 rendezvénye, a Ford Trucks bemutatóján, Haydar Yenigün, a Ford Otosan vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „A Ford Trucks márkával az európai erőteljes növekedési terveink a legnagyobb sebességgel haladnak előre. A múlt hónapban beléptünk Európa legnagyobb nehéz haszongépjármű-piacára, Németországba. Most pedig izgatottan lépünk be a francia piacra, amely egyben Európa második legnagyobb piaca. Terveink szerint 2022-től 25 helyszínen fogjuk kiszolgálni ügyfeleinket az F-Trucks France márkán keresztül, amely a francia autóipar és haszongépjármű-szegmens néhány legmeghatározóbb márkájának vállalkozása.”

A Ford Trucks folytatja gyors növekedését a stratégiailag fontos francia piacon, amire a portugáliai, spanyolországi, olaszországi, belgiumi, luxemburgi és németországi forgalmazók kinevezése után került sor.

A Ford Trucks azt tervezi, hogy 2022-re 25 ponton lesz jelen Franciaországban, amely stratégiai fontosságú piacnak számít Európában. A bevezetés során a Ford Trucks 60 darabot adott át az International Truck of the Year (ITOY) díjjal kitüntetett F-MAX nyerges vontatói közül a Combronde Groupe-nak, Franciaország egyik legjelentősebb logisztikai flottájának.

Az F-Trucks France, a Ford Trucks kijelölt forgalmazója a Groupe Maurin, a Groupe DMD és a Groupe Amplitude vállalatokkal közös vállalkozás, amelyek a francia autóipar legismertebb nevei közé tartoznak, és azért jött létre, hogy megalapozza a Ford Trucks jelenlétét az országban.

Haydar Yenigün: „Franciaország kulcsszerepet fog játszani az európai növekedési stratégiánkban.”

A Solutrans 2021 rendezvényen a Ford Otosan vezérigazgatója, Haydar Yenigün elmondta, hogy a vállalat büszke arra, hogy Németország után Európa második legnagyobb nehéz tehergépkocsi-piacára lép:

„Mérnöki szakértelmünknek és kiváló kutatás-fejlesztésünknek köszönhetően ma már világszerte több mint 40 országban értékesítünk, és számos országban gyártunk teherautókat. A 2019-es International Truck of the Year (ITOY) díj nyertese, az F-MAX továbbra is termelési erőnk, mérnöki képességeink, formatervezési, technológiai és járműfejlesztési képességeink egyik legfontosabb szimbóluma. Az ITOY-díj elnyerése után az F-MAX iránti nagy európai keresletnek köszönhetően felgyorsítottuk növekedési terveinket. E kereslet kielégítése érdekében Közép- és Kelet-Európa után megjelentünk Olaszországban, Belgiumban és Luxemburgban, valamint a lengyel, litván, portugál és spanyol piacon. Az elmúlt hetekben pedig Németországba, Európa legnagyobb nehéz tehergépjármű-piacára léptünk be. Most pedig büszkén lépünk be forgalmazónkkal, az F-Trucks France-szal közösen a francia piacra, amely Európa második legnagyobb nehéz tehergépjármű-piaca, és Franciaország kulcsszerepet játszik majd a Ford Trucks növekedési terveiben.”.

A Ford Trucks célja, hogy 2024 végére 55 országban legyen jelen

A Ford Trucks, a világ több mint 40 országa számára gyárt és fejleszt járműveket. Nemzetközi növekedése a világjárvány ellenére sem mutatja a lassulás jeleit. A Ford Trucks célja, hogy egész Európában állandó növekedést érjen el, és a következő 3 évben 55 országra tervezi kiterjeszteni globális tevékenységét. Miután a Ford Trucks elnyerte a 2019-es International Truck of the Year (ITOY) díjat, az F-MAX iránti nagy európai keresletnek köszönhetően előrehozta növekedési terveit. Miután 2019-ben megalapozta jelenlétét Magyarországon, Szlovákiában, Lengyelországban, Litvániában, Portugáliában és Spanyolországban, most már Olaszországban, Belgiumban, Luxemburgban és Németországban is ki tudja szolgálni a keresletet. A vállalat célja, hogy 2021 végére 45 országra, 2024 végére pedig 55 országra bővítse globális lefedettségét.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.