A Ford Trucks és az Einride szándéknyilatkozatot ír alá a jövőbeli termékfejlesztésről

A Ford Trucks, amely a jövő nulla károsanyag-kibocsátású nehéz haszongépjárműveit fejleszti, szándéknyilatkozatot írt alá az Einride teherszállítási technológiával foglalkozó vállalattal.

Közzétéve:

A Ford Otosan alatt működő globális márka, a Ford Trucks szándéknyilatkozatot írt alá az Einride teherszállítási technológiával foglalkozó vállalattal, amelynek értelmében értékelik a Ford elektromos járműveinek az Einride elektromos járműparkjába történő integrációját, és megvizsgálják a közös autonóm termékfejlesztés lehetőségeit.

A Ford Trucks a Ford egyetlen globális nehéz haszongépjármű-márkája, amely a Ford Motor Company és a Ford Otosan gyümölcsöző partnerségére és a dinamikus termékfejlesztés több mint fél évszázados tapasztalatára épít.

A közös értékelés részeként a Ford Trucks és az Einride gyártási erősségeiket, innovatív technológiáikat és iparági vezetői víziójukat kívánják felhasználni, hogy megteremtsék a technológia-központú járműflották következő generációját. A Ford Trucks által a jövőben bevezetni tervezett nulla szén-dioxid-kibocsátású járművek mellett az Einride-dal új együttműködési területek bontakoznak ki az elektromos és autonóm nehéz haszongépjárművek fejlesztése és gyártása terén. A potenciális partnerség célja, hogy hozzájáruljon a közúti közlekedés üzemeltetési költségeinek és CO2-kibocsátásának csökkentéséhez, miközben növeli a flották termelékenységét.

Güven Özyurt: „Elektromos teherautóink és új generációs technológiáink megtalálják méltó helyüket az Einride flottáiban”.

„A jövőt már ma megteremtjük új generációs technológiáinkkal, amelyek a könnyű haszongépjárművektől a nehéz haszongépjárművekig minden szegmensre kiterjednek” – mondta Güven Özyurt, a Ford Otosan vezérigazgatója. ” A Ford Trucks, a Ford egyetlen globális nehéz haszongépjármű-márkájának ambiciózus elképzelése összekapcsolódik az Einride-nak a nehéz haszongépjárművek jövőjét szolgáló technológiára helyezett hangsúlyával. Gyártási teljesítményünknek és innovatív termékeinknek köszönhetően már több mint 40 országban értünk el sikereket. Az Einride-dal való együttműködésünk a fenntarthatósági szemléletünknek és az e területen a jövő technológiáiba történő beruházásainknak köszönhető. A nehéz haszongépjárművek 2040-ig megvalósítandó zéró emissziós céljával összhangban elektromos teherautóink megtalálják majd helyüket az Einride flottáiban, amely technológiaorientált szállítási megoldásaival kiemelkedik a mezőnyben. Ez az összefogás nemcsak az autóiparbeli együttműködés fontosságát mutatja, hanem a fenntartható technológiákat is előmozdítja, ami a nehéz haszongépjárművek terén a jövőbeni vezetői ambíciónk jele.”

„A Ford Trucks a minőségi nehéz haszongépjárműgyártás példaképe, és élvonalbeli technológiánkkal párosítva még inkább képesek leszünk a közlekedés globális villamosításának fokozására. ” – mondta Ellen Kugelberg, az Einride vezető termékmenedzsere. „Az Einride az alapoktól kezdve építi újra a közlekedési hálózatot, és az egész ökoszisztémát újragondolja. Ebből kifolyólag szívesen dolgozunk együtt olyan gyártókkal, akik osztják ezt a jövőképet, mint például a Ford Trucks csapata.”

Az Einride-ról:

Az Einride egy áruszállítási technológiával foglalkozó vállalat, amely a jövő szállítmányozási hálózatát építi. A 2016-ban alapított Einride lett az első vállalat, amely úttörő szerepet játszott az áruszállítási hálózat kialakításában, amikor egy autonóm, elektromos járművet helyezett működésbe közutakon (Svédország, 2019). 2022-ben az első olyan vállalat volt, amely engedélyt kapott egy pod üzemeltetésére az Egyesült Államok közútjain. Az Einride Saga elnevezésű árufuvarozási platformja, elektromos és autonóm flottái, valamint töltő- és csatlakozási hálózatai révén az Einride lehetővé teszi a szállítmányozók számára, hogy fenntarthatóan és költséghatékonyan intézzék vállalkozásuk árufuvarozási feladatait. További információkért látogasson el az einride.tech weboldalra.

A Ford Trucksról:

A Ford Trucks, amely világszerte a Ford Otosan alatt működik, a világ egyik legnagyobb nemzetközi nehéz tehergépkocsi-gyártója. Számos különböző típusú járművet gyártunk, a nyerges vontatóktól kezdve az építőipari teherautókon át a 16 tonnát is meghaladó közúti tehergépjárművekig. A Ford Trucks nemzetközi termékstratégiájának alapját a Ford haszongépjárművek minőség, tartósság és hatékonyság terén elért, bizonyított eredményei képezik. A Ford Trucksnál több mint fél évszázados tervezési és gyártási tapasztalatot ötvözünk a piacspecifikus termékfejlesztésben szerzett szakértelemmel, hogy járműveink fő alkatrészeit, köztük a teljesen új motorokat is megtervezzük. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK-ban működünk, és nemzetközi hálózatunkat 3 kontinensen folyamatosan bővítjük. Minden egyes nap sofőrök százezrei indulnak el világszerte, bízva a Ford Trucks termékeiben.

Megosztom másokkal

Dobogós célkitűzések

Minden korábbinál gyorsabb ütemben változik a világ és vele együtt az igényeink is. Erre reagált kiemelkedő rugalmassággal a Delta-Truck Kft., amikor bevezette a Ford Trucks Rent szolgáltatást. Ennek részleteiről, valamint az új Ford F-Line típusról kérdeztük Gőgh Ferenc cégvezetőt.

Ideális választás

Munkába állt az első magyarországi Ford Trucks F-Line nyerges vontató. A hajdúböszörményi ifj. Nagy-Timpanon Bt. pontosan olyan alkalmazási profillal üzemelteti majd a járművet, amilyenre ezt a vadonatúj típust tervezték. A narancssárga vontató ugyanis egy nyitott platós, illetve egy billenőteknős félpótkocsival felváltva belföldi rövid távú építőipari fuvarozást végez majd.

A Ford Trucks újabb mérföldkőhöz érkezett

Fokozatosan közelítve egyik fő célkítűzése, a karbonsemlegesség felé, a Ford Trucks újabb jelentős projektet írt alá a fenntartható szállítmányozási technológiák terén. Miután tavaly működésbe hozta az egyhengeres hidrogénhajtású motorját, a Ford Trucks most először sikerrel beindította a többhengeres hidrogénhajtású H2-Ecotorq motort is.

A Ford Trucks folytatja az erőteljes terjeszkedést Európában

A holland piacra való belépéssel a Ford Trucks teljessé teszi Benelux-államok-beli terjeszkedését Globális terjeszkedése következő állomásaként a Ford Trucks belépett Hollandiába, meghódítva ezzel Európa egyik kulcsfontosságú piacát. A csatlakoztathatósági technológiának köszönhetően megkülönböztetett helyet elfoglaló F-MAX és az új F-LINE sorozat járműveivel a Ford Trucks hatékony és vadonatúj technológiákra épülő megoldásokat kínál a kiterjedt holland vevőkör … Continued

Három évtizednyi siker

Idén ünnepli harmincéves jubileumát a haszonjárműbérlési piac élenjáró szereplője, a VIARENT Kft. A cég úttörőként teremtette meg ezt a szolgáltatást hazánkban, és folyamatos innovációival azóta is meghatározó ezen a területen, immár nemzetközi szinten is. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Stefkó Péterrel, a Delta-Truck cégcsoport vezetőjével a VIARENT szolgáltatásairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről.