A Ford F-MAX sebességrekordot döntött a befagyott Bajkál-tavon

A Ford Trucks, amely globális figyelemre tett szert az új F-MAX nyerges vontatójával 2019-ben, elnyerve a nemzetközi szaksajtó elismerését, az „International Truck of the Year” (ITOY), és Oroszországban a „Truck of the Year” díjakat. A Ford F-MAX most újabb sikert könyvelhetett el, ezúttal az orosz Bajkál-tavon, a „Sebességnapok” nevű eseményen.

Közzétéve:

A több mint fél évszázadnyi tapasztalatáról és a dinamikus nehézgépjárműipari termékfejlesztéseiről híres Ford Trucks újabb területen lett úttörő az F-MAX nyerges vontatójával, amely 2019-ben elnyerte az „International Truck of the Year” díjat.

A Ford Trucks idén részt vett a Days of Speed, azaz a „Sebességnapok” nevű rendezvényen, amelynek keretein belül a befagyott Bajkál-tó csúszós jegén 134 km/h-s csúcssebességével új sebességrekordot állított fel a Ford Trucks F-MAX, amelyet a korábbi orosz rally bajnok, Ilona Nakutis vezetett. A végrehajtott 80 km/h-s féktesztje során az F-MAX újabb rekordot állított fel 169,45 méteres féktávjával.

„A Ford Trucks F-MAX nem csupán egy új sebességrekordot kísérelt meg, hanem közben olyan eredményeket mutatott, amelyek magasan felülmúltál az elvárásainkat. Szeretnénk folytatni a közös munkát, bízva abban, hogy ez az egyedi élmény hasznosnak bizonyul a Ford Trucks számára is.”  – mondta Andrey Leontyev, a rendezvény szervezője és 18-szoros orosz motorsportbajnok.

Tekintse meg a Ford Trucks F-MAX nyerges vontató sebességrekordját az 1642 méter mélységű, befagyott Bajkál-tavon az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=Vo2NIVNt3ic

A „Sebességnap” egy minden évben megrendezésre kerülő sportesemény, amelyet a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) és a RAF (Orosz Automobil Szövetség) szervez.

A Ford Trucks-ról: A Ford Trucks az egyik legnagyobb nemzetközi nehéz haszongépjármű-gyártó a világon. Számos különböző típusú járművet gyártunk, a nyerges vontatóktól kezdve az építőipari teherautókon át a 16 tonnát is meghaladó közúti járművekig. A 2019-es „International Truck of the Year (ITOY)” díjat elnyerő F-MAX nyerges vontatónk nemzetközi elismerést kapott és nagyban hozzájárult a piaci részesedésünk növekedéséhez. A Ford személygépjárművek jól ismert minősége, strapabírósága és hatékonysága megalapozza a nemzetközi termékstratégiánkat. A Ford Trucks-nál több, mint fél évszázadnyi formatervezési és gyártási tapasztaltot egyesítünk a piacspecifikus termékfejlesztési szakértelmünkkel, hogy kifejlesszük járműveink fő alkotóelemeit, beleértve az innovatív új motorjainkat. Jelenleg Európában, a Közel-Keleten, Afrikában, Oroszországban és a Független Államok Közösségében tevékenykedünk, és folyamatosan dolgozunk a nemzetközi hálózatunk három kontinensen történő bővítésén. Minden egyes nap sofőrök százezrei indulnak el világszerte, bízva a Ford termékeiben.

További információkért a Ford Trucks termékeiről, látogassa meg a www.fordtrucks.hu-t.

Megosztom másokkal

Díjnyertes telematika

Egyre nagyobb szerepet kapnak a hatékony és biztonságos járműüzemeltetésben a pótkocsikhoz kapcsolódó telematikai megoldások is. A hazánkban a Delta-Truck Kft. által képviselt Kögel márka saját rendszere, a Kögel Telematics szerezte meg az ezüstérmet a pótkocsik és felépítmények kategóriájában a 2024-es Német Telematikai Díj odaítélésekor.

Látványos jelen, izgalmas jövő

Megérkezett a Ford Trucks legújabb limitált kiadása, az egyedi külső-belső megjelenésű és gazdag felszereltségű F-MAX Select nyerges vontató. A látványos modell mellé a gyártó további izgalmas híreket is szállított, mégpedig a hidrogénüzemű belső égésű motor és a tisztán elektromos NextETRUCK tehergépkocsi fejlesztéséről.

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.

Bátyja nyomdokaiba lép

Bemutatta a Ford Trucks a korábbi típusnév miatt a mai napig általában Cargo néven emlegetett járműsorozatának utódját. A felépítményezhető fülke-alvázas, építőipari és nyerges vontató kivitelben is készülő vadonatúj F-Line a formatervtől a kényelmen, a vezetéstámogató rendszereken és a hálózatba kapcsolhatóságon át a hajtásláncig jelentős előrelépést mutat elődjéhez képest. Ezáltal a sikeres F-Max zászlóshajó méltó kistestvére.