Főszerepben a Ford Trucks

Igen sikeresen utat talált magának a Ford Trucks F-MAX a Ghibli cégcsoporthoz tartozó Vere Gestum Kft. flottájába. Tavaly nyáron egy tesztjármű érkezett kipróbálásra a céghez, amely később a kedvező tapasztalatok hatására bekerült a flottába. Januárban hat további F-MAX vontatót szerzett be a társaság, amelyeket idén nyárig újabb 13 követ majd. Ezzel pedig át is veszi a Ford Trucks márka a vezető szerepet a járműparkban.

Közzétéve:

Több mint negyed évszázada nyújt a Ghibli cégcsoport teljes körű logisztikai szolgáltatásokat ügyfeleinek. A társaság Csepelen közel harmincezer, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén ötezer, a vecsési CTParkban pedig húszezer négyzetméteren folytat bérraktározási, vámkezelési és egyéb hozzáadott értékű tevékenységeket, belföldi depóhálózata pedig országos lefedettséget biztosít. A belföldi és nemzetközi szállítmányozás terén a közúti mellett tengeri, vasúti és légi fuvarozást is végez. A cégcsoport két világhálózatnak is a kizárólagos magyar tagja, amelyeken keresztül világszerte bármilyen célállomásra tud szállítani. A mintegy kétszáz főt foglalkoztató Ghibli alvállalkozók bevonásával közel kétszáz járművet mozgat 99,72 százalékos minősített szolgáltatási aránnyal a legnagyobb autóipari, elektronikai, vegyipari és FMCG szereplőknek. Saját flottájában jelenleg 27 tehergépkocsi dolgozik, három 12 tonnás jármű és 24 nyerges vontató, amelyek túlnyomó többsége mega kivitelű. A vontatók konténerszállító, illetve ponyvás mega félpótkocsikkal közlekednek átlagosan 14 tonna rakománnyal és havonta közel tízezer kilométeres futásteljesítménnyel.

Meggyőző tesztidőszak

„Először akkor kerültünk közelebbi kapcsolatba a Ford Trucks F-MAX típussal, amikor tavaly júliusban kipróbálási céllal nálunk vendégeskedett egy ilyen tesztjármű” – kezdte Szloboda László, a Vere Gestum Kft. cégvezetője. „Olyannyira elégedettek voltunk ezzel a vontatóval, hogy később a flottánk tagjává vált és január közepén munkába állítottunk még hat F-MAX modellt. Döntésünk során figyelembe vettük az ár-érték arányt, a szállítási feltételeket és határidőt, az üzemanyag-fogyasztást, a megbízhatóságot, a szervizhátteret, a várható értékállóságot és más üzemeltetők véleményeit. Továbbá az is fontos szerepet játszott, hogy régóta jó kapcsolatot ápolunk a Delta-Truck Kft.-vel többek között járműbérlés, használtautó-értékesítés és szervizelés terén” – tette hozzá a cégvezető.

Remekül helytállnak

„Az F-MAX vontatóink Európa-szerte teljesítik fuvarfeladataikat, és ennek során mind üzemeltetői, mind gépjárművezetői szempontból elégedettségre adnak okot. Gépkocsivezető munkatársaink kedvelik a típus kezelhetőségét, kényelmét, valamint motor- és menetteljesítményét, említésre érdemes műszaki hibákról pedig nem tudunk beszámolni” – magyarázta Szloboda László.

Biztos háttérrel

„Új F-MAX járműveinkre 3+1 éves karbantartási szerződést kötöttünk, amely kiszámíthatóságot és biztonságot nyújt a nemzetközi feladatokat ellátó eszközök üzemeltetéséhez. Szolgáltatásunk minőségi színvonalának fenntartásához vagy további javításához elengedhetetlen, hogy egy esetleges műszaki problémát a leggyorsabban és leghatékonyabban megoldjunk. A Delta-Truck Kft. szervizéről csak elégedetten tudunk nyilatkozni az ott dolgozó munkatársak szakértelmét és rugalmasságát, valamint a műhely felszereltségét illetően is. Mindezek hatására már megrendeltünk további 13 F-MAX vontatót, amelyek várhatóan nyár elejére megérkeznek. Bízunk benne, hogy ez a húsz Ford Trucks tehergépkocsi sokáig segítségünkre lesz abban, hogy minőségi, piacképes szolgáltatást nyújthassunk és tovább növelhessük eredményességünket, illetve hatékonyságunkat” – összegezte a Vere Gestum Kft. cégvezetője.

Ford F -Max Ghibli teherautó

Megosztom másokkal

Stabil háttér a fejlődéshez

Egyre jelentősebb a Delta-Truck Kft. és a Viarent Kft. nemzetközi terjeszkedése, ami elengedhetetlenné tette a cégcsoport üzleti folyamatainak optimalizálását, standardizálását és korszerűsítését a hatékonyabb működés érdekében. Ezért a két cég megállapodott az SAP Hungary Kft.-vel egy vállalatirányítási és egy értékesítéstámogatási rendszer bevezetéséről.

Bátyja nyomdokaiba lép

Bemutatta a Ford Trucks a korábbi típusnév miatt a mai napig általában Cargo néven emlegetett járműsorozatának utódját. A felépítményezhető fülke-alvázas, építőipari és nyerges vontató kivitelben is készülő vadonatúj F-Line a formatervtől a kényelmen, a vezetéstámogató rendszereken és a hálózatba kapcsolhatóságon át a hajtásláncig jelentős előrelépést mutat elődjéhez képest. Ezáltal a sikeres F-Max zászlóshajó méltó kistestvére.